SVE SE ZNA

DINAMOV DRAGULJ ODABRAO GDJE ĆE NASTAVITI KARIJERU: Pao veliki dogovor, Modrima će blagajna opet biti puna do vrha

Iako mu je tek 18 godina nije prvi put na meti velikog europskog kluba

Mladi Dinamov talent Joško Gvardiol (18) odabrao je klub u kojem će nastaviti karijeru. Iako je engleski Leeds dogovorio odštetu s Dinamo, Gvardiol je odbio selidbu na Otok i svoj nogometni put trebao bi nastaviti u njemačkom Leipzigu. Financijski je ponuda ovog kluba bila manja nego engleskog, ali Gvardiol je, tvrdi SN, uvjeren da je to bolji odabir za njegov razboj.

Gvardiol bi navodno trebao na ostati posudbi u Dinamu do zime ili idućeg ljeta, ovisno o nastupima Modrih u Europi. Što se tiče financijskih detalja, Modri će navodno dobiti oko 19 milijuna eura, a s bonusima bi ta cifra mogla narasti za još koji milijun.

Gvardiol, koji prema Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura, a tek je nedavno potpisao novi ugovor i to na pet godina.

A iako mu je tek 18 godina, nije prvi put na meti velikog europskog kluba. Prošle je godine Gvardiola htjela dovesti talijanska Roma, o čemu se dosta pisao u talijanskim medijima. Mladi stoper tad je stekao svoj status mlade zvijezde, a o njemu je u jednom intervjuu pričao i legendarni Ivica Olić.

“Njegovo ime svima je na usnama. Za njega znaju u top klubovima. Često me pitaju za njega. On je nevjerojatan talent. Moj prijatelj Josip Šimunić već ga je radio s njim u mladoj reprezentaciji i rekao mi je da ne zna gdje mu je granica ako tako nastavi. Mislim da će ostati u Dinamu godinu ili dvije, a onda bi po meni bilo logično da prijeđe u Bundesligu. Ima kvalitetu da se dokaže u jednoj od najjačih liga na svijetu”, rekao je svojevremeno Olić za Sport Bild.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr