OGLASILA SE I CIBONA

DINAMO SE OPROSTIO OD MILANA BANDIĆA: ‘Posebice je bio senzibilan prema generaciji koja je šezdesetih godina blistala u Europi’

Modri su objavili priopćenje u kojem su rekli koliko im je značio pokojni Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznenada je u nedjelju rano ujutro preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara.

“Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka obavljao 21 godinu”, stoji u obavijesti Službe za informiranje Grada Zagreba.

LIJEČNICI SU GA UPOZORAVALI DA USPORI, NO NIJE IH SLUŠAO: Osim problema s glasnicama, Bandić je imao moždani, srčane probleme…

Broji osobe iz javnog života reagirale su na ovu vijest, a oglasili su se također iz Dinama, Cibone.

“U nedjelju, nešto iza ponoći, iznenada je preminuo zagrebački gradonačelnik i počasni predsjednik GNK Dinamo, gospodin Milan Bandić.

Gradonačelnik je posebice bio senzibilan prema plavoj generaciji Dinama koja je šezdesetih godina blistala na europskoj sceni. Upravo je tom, zlatnom Dinamovu naraštaju, gradonačelnik Bandić u travnju 2016. godine uručio Medalju Grada Zagreba za snažan doprinos promicanju zagrebačkoga i hrvatskog sporta.

Milan Bandić rado je dijelio i svoja sjećanja na nezaboravne dane purgerskog kluba i plovio uspomenama:

– Lamza je bio Messi u to vrijeme! Pregled, kontrola lopte, koordinacija pokreta… Gledao je lijevo, desno, gledao je naprijed, lopta je imala oči. A sve je tako jednostavno izgledalo. Igrati šezdesetih u finalu Kupa velesajamskih gradova, četiri godine kasnije ga i osvojiti, možemo usporediti kao da danas osvojite Europa ligu. Dinamo je u svojoj povijesti pobjeđivao i Barcelonu, Juventus, Liverpool…

U svibnju 2019. godine Dinamo je za uspjehe i postignute rezultate, odlukom Gradske Skupštine, primio Nagradu Grada Zagreba.

GNK Dinamo ovom prilikom izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima gradonačelnika Milana Bandića.

Počivao u miru”, stoji u Dinamovom priopćenju, a evo što su napisali u Ciboni:

Povratak na Net.hr