POČIVAO U MIRU

DINAMO OBJAVIO TUŽNU VIJEST: Iznenada preminuo član zlatne generacije iz 1982.

Bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina

U dubokoj boli javljamo da je u Zagrebu u petak u ranim jutarnjim satima iznenada preminuo Davor Braun, igrač zlatne Dinamove generacije iz 1982. godine i aktivni član maksimirskih veterana, objavio je klub na službenoj stranici.

“Charlie mlađi, kako su ga od milja zvali Dinamovi kibici, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina, Mirka Brauna. Popularna afro-frizura, visoka figura, čvrsti gard… U sjećanjima ćemo „zamrznuti“ upravo takav kadar, toliko karakterističan za Davora u doba dok je plesao maksimirskim travnjakom. Vremenom je bujna kosa malo “okopnila” i promijenila boju, ali ostao je onaj žustri gard začinjen temperamentnim i polemičkim pristupom kojim je “secirao” nogometne teme, a posebice one vezane uz njegov Dinamo.

Davor Braun rođen je 15. studenoga 1963. godine u Zagrebu, prošao je maksimirsku nogometnu školu, u prvoj je momčadi plavih nastupao tri sezone, potom igrao za Zagreb, austrijski LASK… Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana i rado se odazivao svakoj akciji i druženju.

S lijeva: Branko Gračanin, Davor Braun, Zlatan Arnautović, Marijan Čerček, Ismet Hadžić, Stjepan Jerković, Zlatko Škorić, Rudolf Belin i Kristijan Belin. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Njegovi sinovi Patrik i Dominik igraju u Dinamovoj školi i ponosno predstavljaju treću generaciju Braunovih u plavome klubu. GNK Dinamo i ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji Davora Brauna. Dragi prijatelju, neka ti je vječna slava i hvala”, poručili su iz Maksimira.

Povratak na Net.hr