DERBI ZAVRŠIO NA +19: / Cedevita se još jednom lako obračunala s Cibonom

Image

Košarkaši Cedevite pobijedili su Cibonu s uvjerljivih 90:71 (19:23, 27:15, 20:12, 24:21) u derbiju 10. kola domaćeg prvenstva, odigranom u Domu sportova.

9.12.2016.
22:26
VOYO logo

Cedevitu su do pobjede predvodili James sa 16, Bilan s 15 i Hopson s 14 koševa. U Ciboni su najbolji bili Žižić sa 18 i Šakić sa 16 poena.

Obje momčadi nastupile su u kombiniranom sastavu. Domaćini nisu mogli računati na Ryana Boatrighta, Marka Tomasa, Johna Shurnu jer nemaju pravo nastupa u prvom dijelu A-1 lige, zatim ozlijeđene Marka Arapovića, Luku Babića te Džanana Musu koji je trenutačno s U-18 reprezentacijom BiH). Cibona nije mogla računati na Amerikanca Scotta Reynoldsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nepotpunog 10. kola Cedevita je vodeća s učinkom 8-2, koliko ima i drugoplasirani Split. Po osam pobjeda uz jedan poraz imaju i dva šibenska prvoligaša, Jolly i Šibenik, koji će se u subotu (17 sati) sastati u gradskom derbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasluženo smo pobijedili. Bili smo bolji, osim prve četvrtine kad smo dolazili do odličnih pozicija u napadu, ali smo promašili četiri otvorena šuta za tricu. Poslije smo podigli intenzitet i igrali bolje u obrani, a u napadu smo počeli pogađati možda i teže šuteve nego u početku. Dečki su odigrali odličnu utakmicu i u kombiniranom sastavu bez puno bitnih igrača pokazali smo da u ovom trenutku igramo bolje i opet smo ih dobili s 20 razlike, kao i nedavno", kazao je trener Cedevite Veljko Mršić.

"Čestitam Cedeviti. Mi smo bili dobri u uvodnom dijelu. Imali smo korektan ritam, no činjenica je da nijedan dio momčadi nije izgledao dobro. Ovi igrači koji su ostali u Zagrebu su ispali iz ritma, a ovi koji su došli iz Španjolske su došli umorni. Neću tražiti izgovor, no nismo bili u ritmu. Pokušavali smo sve da nađemo raspoloženu petorku, no činjenica je da nismo izgledali dobro. Cedevita je izgledala puno bolje", izjavio je Damir Mulaomerović, trener Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo