Dejan Stanković se oprostio od reprezentacije Srbije (VIDEO)

Oko 7.500 gledalaca aplaudiralo legendi srpskog fudbala

25.8.2013.
19:36
VOYO logo

Velika fudbalska karijera dobila je pečat u Novom Sadu. Dejan Stanković se oprostio se od reprezentacije pred oko 7.500 gledalaca i postao rekorder po broju nastupa, pošto je 103. put obukao dres Srbije, prenosi "Blic sport".

Deki je zaigrao od početka na prijateljskom meču protiv Japana, a trenutak kada je u 10. minutu napustio teren stadiona "Karađorđe", 35-godišnji vezista će pamtiti do kraja života, dok će petak 11. oktobar biti upisan zlatnim slovima u istoriji našeg fudbala. Deki nije krio emocije, sa suzama u očima i osmehom na licu, kao i kada se krajem avgusta oprostio od Intera, na početku sezone u Seriji A, otrčao je počasni krug, poklonio se pred publikom, dok su mu igrači Srbije i Japana napravili špalir za ispraćaj. Pokraj terena su ga sačekali supruga Ana i trojica sinova, što je i najlepša slika za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanković je najmlađi kapiten u istoriji Crvene zvezde. Igrao je samo za tri tima i svuda su ga navijači obožavali, i u Laciju i u Interu, naravno i na Marakani. Njegova karijera trajala je 19 godina, vitrine su pune trofeja i došao je trenutak da okači kopačke o klin.

Do ovog petka, 11. oktobra, zajedno sa Savom Miloševićem držao je rekord po broju utakmica u nacionalnom timu. Zanimljivo, igrao je za tri reprezentacije: Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i na kraju Srbiju. Debitovao je protiv Južne Koreje u prijateljskom meču 1998. godine i pobedi od 3:1 doprineo sa dva gola. Ukupno je postigao 15 pogodaka. Igrao je na Svetskim prvenstvima 1998, 2006. i 2010. i na prvenstvu Evrope 2000. Od reprezentacije se oprostio kao kapiten nakon 13 godina, porazom od Slovenije (1:0) u okviru kvalifikacija za Euro 2012. Ostalo je još da poslednji put istrči na Marakanu, pre nego što preuzme neku od funkcija u FSS, Zvezdi ili klubu sa Meace. Jer Stanković ne može bez fudbala, a ni fudbal nije isti bez njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/aNud0GQF2SQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo