Dauda ima srčane probleme

Veliki propust uprave crveno-belih

22.2.2013.
10:05
VOYO logo

Fudbalski klub Crvena zvezda ima vremena da do petka uveče izmiri dugove kako bi licencirala nove igrače, ali iako uspe u tome veliko je pitanje da li će registrovati Abiolu Daudu.

Kako Novosti saznaju, na osnovu nalaza s prošlonedeljnih medicinskih testova u Zavodu za sport u Košutnjaku, utvrđeno je da nigerijski napadač ima srčane smetnje zbog kojih lekarska komisija ne može da dozvoli da se on profesionalno bavi fudbalom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na osnovu dokumentacije za fudbalera Abiolu Daudu i uvida u istu, obaveštavamo vas da pomenuti igrač ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa u zvaničnim fudbalskim takmičenjima, a koja se odnosi na zdravstvenu sposobnost igrača. Potrebna su dopunska ispitivanja koja podrazumevaju ponovni ultrazvučni pregled srca, test opterećenja i koronarografiju. Ovi pregledi mogu se izvršiti 21. februara 2013. u KC Srbije u Beogradu. Nakon ovih pregleda igrač će dobiti potvrdu o zdravstvenom stanju i mišljenje o njegovoj daljoj sportskoj aktivnosti", navodi se u izveštaju koji su pored Ristića i Biočine potpisali i prof. dr Arsen Ristić (kardiolog) i dr Mladen Kočica (kardiohirurg).

S obzirom na to da se ekspedicija Crvene zvezde, s kojom je i Dauda, vratila u Beograd iz Antalije u četvrtak kasno uveče, kardiološki pregledi biće obavljeni u petak. Tek posle toga, biće poznato šta će na Marakani preduzeti po pitanju saradnje sa Nigerijcem, koji je trebalo da predstavlja veliko pojačanje i da igra za 300.000 evra godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se utvrdi da Dauda ima ozbiljne srčane smetnje, to će biti drugi takav slučaj u Zvezdi od početka godine. Prethodno je utvrđeno da Ganjanin Natanijel Asamoa boluje od miokarditisa, što bi moglo da ugrozi njegovu karijeru.

Ovo nisu prvi slučajevi kardiovaskularnih oboljenja kod fudbalera koji su igrali u Ljutice Bogdana. Još 2001. na treningu je preminuo mladi Vladimir Dimitrijević, a dve godine kasnije, tokom utakmice s Banatom, kolabirao je Nenad Kovačević koji je zbog srčane anomalije pauzirao godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crni niz nastavio je Portugalac Žoao Lukaš, koji je 2008. godine, posle jedne odlične sezone na Marakani”, morao da prekine karijeru zbog ozbiljnih srčanih smetnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo