ŠUKER SMIJENIO KOVAČA I PORUČIO SVIMA: / To više neću dopustiti!

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasnom odlukom smijenjen je Niko Kovač nakon ugroženog plasmana na Euro 2016. Ime novog izbornika trebali bismo saznati 21. rujna.

9.9.2015.
13:15
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

"Nitko nije ni pomisljao da će se ovako nešto dogoditi u ove dvije utakmice. Jednoglasno smo odlučili, članovi IO-a da se raskida ugovor s Kovačem i njegovim članovima stručnog stožera. Vidio sam što i svi vi, da situacija nije bila dobra. U sljedećim utakmicama moramo do 6 bodova, i nadati se da Italija neće izgubiti od Norveške. Problem Kovača? Zakomplicirali smo laganu skupinu, Naši igrači su po svjetskim klubovima s renomeom. Sjetimo se Italije, sve je tamo počelo", započeo je Šuker svoje izlaganje.

Čačić i Gračan glavni kandidati

Glavni kandidati koji se spominju su Ante Čačić i Nenad Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čačić? Razmatramo sve hrvatske trenere, razgovarat ćemo... Danas smo napravili prvi rez, sada moramo doći do čovjeka koji će nas odvesti na EURO. Nemamo puno vremena, zato molim jedinstvo. Sjetimo se da smo u Italiji bili prvi na tablici, sad smo treći. Zabrinuti smo, želimo dovesti osobu koja će nas vratiti na mjesto. Bitno je da idemo na Euro, znate da smo u Francuskoj osvojili povijesnu broncu, vjerujemo da ćemo ovu krizu prebroditi i da ćemo biti na Euru."

Kovača je 'pokopao' manjak komunikacije s čelništvom HNS-a i činjenica da ne živi u Hrvatskoj, već da reprezentaciju nadgleda iz svog doma u Austriji, iz Salzburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić, Štimac i Kovač izolirali se od HNS-a

"Bilić, Štimac i Niko su se izolirali od nas, to više nećemo dopustiti. Napravit ćemo bolje i konkretnije stvari, informacije da cirkuliraju bolje, više presica... Nije normalno da smo bili prvi na tablici, a danas smo treći. Mogli smo ovo napraviti i nakon Azerbajdžana, ali Kovač je imao zadnju riječ, vodio je momčad u Oslu. Razgovarao sam s Kovačem, prihvatio je moju odluku kao džentlmen", kazao je Šuker i dodao:

"Čuo sam se Modrićem, Srnom, pričao s igračima, bio sam u Bakuu i Oslu, pričao sa svima, ali da je ovo netko mogao predvidjeti. Nitko nije očekivao samo jedan bod, plus još smo ostali bez jednoga... Baš nitko nije očekivao ovakav rasplet. Rez prema igračima? To nije šah, to prepuštamo treneru, da napravi novu atmosferu, da bude odgovoran, ali i da cirkuliraju informacije. Moja ostavka ako ne odemo na Euro? Bit ću odgovoran skupštini, svom izbornom tijelu, rezultat je važniji od moje ostavke. Pomognite Hrvatskoj, da ju dignemo i odemo na Euro!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker nije "nagazio" igrače, za koje ima puno razumijevanja.

"Igraju u najboljim klubovima, svi ih traže autograme. I dođu kod nas, ovdje nikoga ne zanimaju... Sve zanima samo koliko zarađuju, moraju igrati pred praznim tribinama, oduzet im je bod. Na našem terenu nemaju takvu mirnoću kao u klubovima, kod nas uvijek drama, pa ne daju maksimum koji daju u klubovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozak: Nešto je puklo u komunikaciji igrača i izbornika

S slaboj komunikaciji govorio je i tehnički direktor reprezentacije Romeo Jozak, koji će sa Šukerom dati do 21. rujna prijedlog za novog izbornika.

"U dva dana okupljanja pred Azerbajdžan vrlo se malo može napraviti na nogometnom planu, u tehničkim detaljima, ali puno na psihologiji. Nešto je puklo u komunikaciji igrača i izbornika, taj kanal mora biti protočan, on je ogledalo komunikacije s igračima, ne smije se formirati paralelni sustav. A-reprezentacija je ogledalo HNS-a, jedna duša i jedno tijelo. Meni pod Kovačem nije bilo poželjno ulaziti u komunikaciju, iako je odluka IO bila suprotna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo hrvatski stručnjak dolazi u obzir

Šuker je potvrdio da se razmišlja isključivo o hrvatskom stručnjaku.

"HNS nema toliko novca, bilo koji izbornik ne jamči imenom da će se kvalificirati... Moj stav je da ću više vući na hrvatskog trenera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko je spomenuo "trenera svih trenera"...

"Ćiro? Znate da je tek završio IO, ostavimo tu temu za nadolazeće dane. Psiholog je bitan, ali mora taj čovjek biti i dobar trener. Želim košarkašima puno sreće, vidimo se uskoro", zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo