MODRIĆ LOVI NOVO FINALE: / Čudesni Hrvat dirigent kraljevskog orkestra koji želi vidjeti Milano

Image
Foto: AFP

Nogometaši Real Madrida na krilima oporavljenog Cristiana Ronalda pokušat će u srijedu protiv Manchester Cityja izboriti svoje 14.

4.5.2016.
8:00
AFP
VOYO logo

REAL MADRID - MANCHESTER CITY

(Vjerojatni sastavi)

REAL MADRID (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modrić, Kroos, Isco - Bale, Jese, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY (4-2-3-1): Hart - Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas, De Bruyne, Sterling - Aguero

SUDAC: Damir Skomina (Slovenija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi susret u Manchesteru nije opravdao očekivanja ljubitelja nogometa i 'šahovska partija' na Etihadu je završila bez golova. No, sada slijedi uzvrat na Santiago Bernabeu gdje se nadamo neće biti previše kalkulacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić starta, Kovačić na klupi

U redove 'Kraljevskog kluba' trebao bi se vratiti Ronaldo nakon što je propustio tri utakmice. Portugalski majstor je posljednjih dana normalno trenirao, no u sastavu neće biti i dalje ozlijeđenih KarimaBenzeme i Casemira. Od prve minute u Realovom dresu će zaigrati i naš Luka Modrić koji će dirigirati igrom Los Blancosa, dok je daleko od prvog sastava i očekuje se da će Hrvat nadolazećeg ljeta napustiti Real Madrid.

Image
BRAZILAC POSRAMIO HRVATA: /

Kovačić se nakon ovog mogao samo primiti za glavu

Image
BRAZILAC POSRAMIO HRVATA: /

Kovačić se nakon ovog mogao samo primiti za glavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, poznati španjolski liječnik Mikel Sanchez smatra kako Ronaldo sutrašnjim nastupom riskira obnovu ozljede koja bi ga mogla mjesecima udaljiti s terena. Sanchez, koji je osobni liječnik RafaelaNadala, tvrdi kako Portugalcu nije pametno zaigrati. No, ZinedineZidane tvrdi suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Ronalda

"Ronaldo je 100 posto spreman i u srijedu ća zaigrati. Bezema i Casemiro nisu spremni, imamo dovoljno igrača kojih ih mogu zamijeniti. Ali Ronaldo će igrati," kazao je Realov strateg. Zidane smatra kako će u srijedu biti daleko teže nego u prvom susretu, ali je uvjeren kako će njegova momčad otključati englesku bravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo način kako to učiniti. Moramo podignuti intenzitet naše igre. Nerealno je očekivati da ćemo zabiti dva gola za 15 minuta, moramo biti spremni na sve opcije. Dečki naporno rade, iz dana u dan igramo bolje i zaslužujemo plasman u finale," poručila je francuska nogometna legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane se osvrnuo i na veliki uspjeh Leicester Cityja koji je dva kola prije kraja engleskog prvenstva osigurao prvi naslov u povijesti.

Uspjeh Leicestera

"U nogometu ne postoje čuda. Nije to nikakav sreća, već naporan i kvalitetan rad. Sretan sam jer su prvi put postali prvaci. Cijele sezone su igrali sjajno i zasluženo su prvi," komentirao je Zidane. Realov trener ne strahuje da će se engleska nogometna bajka nastaviti i plasmanom Cityja u finale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manchester City je odlična momčad. U svojim redovima imaju nekoliko vrhunskih igrača. Neće nam biti lako, morat ćemo raditi kvalitetno cijeli susret," zaključio je Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 'otoku' se nadaju kako bi podvig 'lisica' mogli ponoviti i 'Građani' u Ligi prvaka, a potom i 'Gordi Albion' na skorašnjem EURO-u. Bilo bi ti zaista ljeto za pamćenje. Međutim, ManuelPellegrini smiruje strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utakmica je bila loša, ali je dobro što nismo primili pogodak. Vjerujem kako ćemo u Madridu zaigrati daleko bolje," kazao je čileanski stručnjak. Bivši trener Villarreala, Real Madrida i Malage na koncu sezone napušta City i želio bi se oprostiti velikim rezultatom. Premda je već sam prolaz u polufinale najveći europski uspjeh 'Građana' uz osvojeni Kup kupova 1970. godine, Pellegrini želi više.

Pellegrini odmarao osmoricu

"Teško je igrati u polufinalu Lige prvaka s mišlju kako ne smiješ primiti gol kod kuće. Sada će te misli moriti Real," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša tradicija Engleza u Madridu

City je u zadnjem kolu izgubio kod Southamptona (2-4), no Pellegrini je odmarao čak osmoricu prvotimaca. 'Građani' ispred sebe imaju lošu tradiciju Engleza u Madridu. Real je na svom travnjaku izgubio samo dvije od 14 utakmica protiv engleskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dobar rezultat uoči uzvrata. Želimo u finale i blizu smo tog cilja. Svaka utakmica je priča za sebe. Moramo se koncentrirati na uzvrat u Madridu i pokušati ostvariti veliki rezultat kada već imamo priliku," dodao je Cityjev branič Eliaquim Mangala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Real je ovo šesto uzastopno polufinale LP, te 27. ukupno u Kupu i Ligu prvaka. U zadnjih pet pokušaja je samo jednom prošao do finala, a ukupno ima polovičan učinak - 13 puta je prošao dalje, a 13 puta ispao. Računajući i ostale europske kupove 'Kraljevski klub' je 32. put u polufinalu, a do sada ima pozitivan skor (17-14).

City je prvi put u polufinalu ovog natjecanja, te treći put u europskim kupovima. Do sada su jednom prošli dalje, a jednom ispali. Oba puta u Kupu pobjednika kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo