DAMIR MARTIN UZEO ZLATO U PLOVDIVU: / Dominantna predstava, konkurenciji nije dao baš nikakve šanse

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvo mjesto u samcu na regati Svjetskog kupa osvojio je sa šest i pol sekundi bržim vrememnom od drugoplasiranog

12.5.2019.
13:09
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski veslač Damir Martin pobijedio je u samcu na regati Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu, dok su braća Martin i Valent Sinković zauzeli drugo mjesto u dvojcu bez kormilara.

Olimpijski doprvak Martin dominantno je osvojio prvo mjesto sa šest i pol sekundi bržim vremenom od Bjelorusa Pilipa Pavoukoa, dok je treći bio Finac Robert Ven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da će biti teško, ali sam i znao da sam upravo ja moj najveći suparnik. Vrlo sam zadovoljan postignutim vremenom i sada znam da idem u pravom smjeru. Prošle sezone nisam bio fokusiran samo na veslanje, ali ove godine sam sve posložio i očekujem velike stvari", kazao je Martin, koji je stazom prošao za 7:26.900 minuta.

Sinkovići drugi

Olimpijski pobjednici iz Rija u dvojcu na pariće te aktualni svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara prošli su ciljem u vremenu od 6:36.030 minuta, s malo manje od dvije sekunde zaostatka u odnosu na srpske predstavnike Martina Mačkovića i Miloša Vasića. Sinkovići su gotovo cijelu utrku bili treći, a u finišu su prestigli Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da su Srbi brzi, ali su nas ipak iznenadili. Plan je bio da krenemo jako, ali su oni uspjeli pratiti naš ritam i zasluženo su pobijedili", kazao je Valent.

Četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić zauzeo je četvrto mjesto u finalu. U svom prvom nastupu na jednom velikom natjecanju hrvatski četverac je u samoj završnici napao Austrijance na trećem mjestu, ali su nakraju ipak ostali bez medalje s rezultatom 6:16.600 minuta. Slavili su Poljaci (6:08.400). Plovdiv je prva regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa, a sljedeći nastup je na Europskom prvenstvu u Luzernu od 31.svibnja do 2.lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo