DALIĆ SE ŽALI DA VATRENIMA NEDOSTAJE SREĆE: / Je li tome zbilja tako ili se izbornik samo izvlači?

Image

Trebat će mu i nešto više kako bi čim prije popravio raštimani stroj

25.3.2019.
12:45
VOYO logo

Na nama je nametnuti se Mađarskoj, držati loptu i napadati. Neovisno o početnoj postavi, rekao je IvanRakitić uoči utakmice s Mađarskom. Takvo nešto se i očekivalo od svjetskih doprvaka. Međutim, plan je propao. Mađari su slavili s 2:1, a izbornik Zlatko Dalić kritizirao je igru momčadi kao nikada ranije.

Image
DALIĆ JE SLOMIO ZUBE TAMO GDJE SU IH LOMILI I NJEGOVI PRETHODNICI: /

Zašto je tako teško povući taj jedan potez?

Image
DALIĆ JE SLOMIO ZUBE TAMO GDJE SU IH LOMILI I NJEGOVI PRETHODNICI: /

Zašto je tako teško povući taj jedan potez?

"Mi evidentno imamo problema. Nismo napravili ništa korisno iz posjeda lopta u drugom poluvremenu, a ponovno smo primili pogodak iz prekida. To je već postala klasik. Nakon postignutog pogotka nismo nastavili u istom ritmu. Kao momčad nismo bili na potrebnoj razini i to je bio glavni razlog poraza. Nismo se digli do kraja, nego smo ih pustili da se vrate u ritam utakmice. Bili su agresivniji. Mi smo u drugom poluvremenu imali inicijativu, ali jalovu. Nismo bili kreativni, nismo imali pravu ideju, uvijek je lopta zapela u nekim zadnjim trenucima", poručio je izbornik te je malo odlučio stati na loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nećemo plakati

"Nećemo plakati, poraz se dogodio i idemo dalje. Nećemo sad praviti dramu od toga. Bit će nam teško u ovim kvalifikacijama. To smo znali, ali idemo dalje", dodao je pa se pozvao na sreću. Zazivao je nju i prije i tijekom Svjetskog prvenstva i uz debelu pomoć iste Vatreni su došli do finala SP-a.

"Nismo odigrali najbolje i najkvalitetnije, a treba ponekad i malo sreće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da je isto tako nisu imali i protiv Azerbajdžana na Maksimiru kada je Šejdajev pobjegao neuigranoj hrvatskoj obrani i u situaciji jedan na jedan samo čudom nije uspio matirati Kalinića.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća

Faktor sreće je nešto na što Dalić neće moći uvijek računati i pozivati se na nju. Trebat će mu i nešto više kako bi čim prije popravio raštimani stroj. Problema je sve više, ali rješenja kao da za sada nema.

"Moramo biti puno agresivniji, puno borbeniji. Kao što sam i prije govorio, moramo naučiti da svi protiv nas idu dvjesto na sat. Moramo se iz ovoga dići. Mi smo svjetski doprvaci", završio je Dalić svije izlaganje poslije poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borbenost i agresija je nešto što bi se trebalo podrazumijevati, a pitanje je zašto igrači nisu reagirali na pravi način. Također, nekoliko će problema izbornik morati čim prije riješiti. Tri se tiču pozicija (vratar, bekovi i klasična devetka) dok onaj posljednji njemu ide na dušu, a tiče se sustava igre.

Hrvatska je protiv Mađarske startala s dva stopera, čitavom vezom i obojicom krila iz finala Svjetskog prvenstva. I ponovo je sve ostalo na pojedinačnoj inspiraciji. Hrvatska igra loše od SP-a, to postaje sve jasnije i alarm treba gasiti prije nego što dođe do crvene boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo