DALIĆ O KLJUČNOM TRENUTKU NA SP-U: / 'Da smo to izgubili ispalo bi da nismo ništa napravili. Mandžukić? On nam je potreban...'

Image
Foto: PIXSELL

Progovorio je i promjenama koje bi uveo u hrvatsko prvenstvo.

28.11.2018.
20:53
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ZlatkoDalić gostovao je na HRT-u u emisiji uoči utakmice Liga prvaka.

"Puno je obaveza, puno stvari, ali sve su to lijepe stvari ništa mi nije teško. Uvijek sam pozitivan i optimist, kod mene nema mjesta negativi. Što se tiče nogometa drugi smo na svijetu, Dinamo će na proljeće u Europu, LukaModrić najbolji igrač svijeta... Malo nas je poremetila Liga nacija jer smo ispali iz prve jakosne skupine, ali sačuvali smo barem status nositelja za kvalifikacije EP-a", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je upitan kako je uspio ući u glave igrača i nagovoriti ih na borbu do zadnjeg atoma snage.

Danska ključ

"To je sjajna skupina igrača, iako reprezentacija nije bila toliko uspješna s njima. Bilo je tu možda malo i sreće. Kad sam preuzeo reprezentaciju sam sebi sam postavio pitanje zašto ovako kvalitetni igrači nisu napravili rezultat razmjeran njihovoj kvaliteti. Ja sam svoj ego ostavio po strani, oni svoj ego, prvi cilj je bio proći skupinu. Ključ je bila Danska, da smo to izgubili ispalo bi da nismo ništa napravili. Bili smo grupa koja je disala kao jedan, sve smo zajedno napravili, drugi na svijetu, ostaje žal jer smo mogli biti prvaci svijeta", objasnio je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podigli smo ljestvicu jako visoko, drugi smo na svijetu i nema povratka. Sad svi idu na nas, i to nije lako braniti. Neće biti lako, iduće EP bit će jače od Svjetskog prvenstva. Na nama je da napravimo laganu selekciju, pomlađivanje, da uvedemo mlade snage i novu energiju, ali naravno senatori su tu", kazao je Dalić.

Liga nacija

"Liga nacija? Bolje je igrati s Englezima i Španjolcima nego s nekim slabijim protivnicima, samo je to nama prebrzo došlo. Mislim da Liga nacija ima perspektivu. Zaista mi je žao da smo nakon Španjolske igrali s Englezima nakon dva i pol dana, tko zna što bi bilo", rekao je Dalić, te se osvrnuo na potencijalne suparnike u kvalifikacijama za Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je plasman na Europsko prvenstvo, znamo svoj cilj i put, znamo svoju snagu, sve respektiramo ali vjerujem sebi", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak mandže

Potegnulo se i pitanje povratka MarijaMandžukića među Vatrene.

"Mario je specifičan napadač, on nam je potreban, ali moramo poštovati njegovu odluku. Ja bih bio prvi koji želi da Mario igra, neka to sad malo stoji. Nema potreba o tome sada razgovarati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče izjave da će u reprezentaciji igrati samo oni koji igraju u kontinutetu u svojim klubovima rekao je sljedeće:

"Mogu progledati kroz prste starijima ako igraju manje, ali mlađi, oni koji dolaze, moraju imati minutažu u svom klubu. Dobar primjer je Vlašić, koji je otišao iz Evertona i igra sjajno u CSKA".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i kako je protiv Lige 10.

"Ja bih je proširio, zbog centara poput Slavonskog broda i drugih. Moramo dati šansu našim mladim igračima. Razumijem da Dinamo ide po proljeće pa dovede kvalitetne strane igrače, ali stranci u hrvatskoj ligi u borbi za treće ili četvrto mjesto, to ne razumijem", poručio je izbornik u razogovoru za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo