DALIĆ PROGOVORIO O DETALJU KOJEG MNOGI NISU PRIMIJETILI ZA VRIJEME PRVENSTVA: / 'Na sreću to nas nije koštalo poraza'

Image
Foto: AFP

Bilo je to tijekom osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

22.12.2018.
10:44
AFP
VOYO logo

Izbornik Zlatko Dalić ovih dana promovira knjigu koju je posvetio najvećem uspjehu hrvatskog nogometa. Ona počinje one večeri na Rujevici kad je njegov prethodnik Ante Čačić dobio otkaz zbog remija s Finskom.

"Da nije bilo tog finskog pogotka u 90. minuti ja vjerojatno ne bih postao izbornik i ne bi se dogodilo ovo što se dogodilo. Trenerski posao je takav, jednog dana jesi drugog nisi, tako će i poslije mene doći netko drugi i naslijediti me na klupi. Sve ima svoje razloge, ja nisam mislio da ću te večeri praktički postati izbornik, ali to je život i drago mi je da je sve na kraju tako ispalo", rekao je Dalić u intervjuu za Sportklub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez pritiska s Ukrajinom

Pred njim je bila utakmica s Ukrajinom koju nije smio izgubiti jer bi Vatreni ostali bez šansi za odlazak u Rusiju.

"Nisam to tako gledao. U slučaju poraza i neodlaska na SP krivnja ne bi bila moja, jer sam bio na čelu reprezentacije tek nekoliko dana, tako da iz te perpsektive nisam osjećao pritisak. Znao sam da imamo vrhunske igrače i da možemo pobijediti Ukrajinu, što se na kraju i dogodilo. Tako je započela lavinu uspjeha", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od utakmica koja se pamti je ona s Danskom. Prema vlastitom priznanju za jedan detalj protiv njih nije bio spreman.

Image
Image

Croatia's midfielder Luka Modric (top C) celebrates with teammate Croatia's defender Dejan Lovren after Croatia won the penalty shoot-out at the end of the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Croatia and Denmark at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Johannes EISELE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Ključni detalj

"Zaista smo svakog protivnika odlično analizirali i pripremili se te smo sve isto napravili s Danskom osim tog Knudsena koji nije trebao biti u prvom sastavu. Sat i pol prije utakmice smo vidjeli da će on zaigrati i moram priznati da nisam znao da tako dobro baca aut. Prva minuta utakmice, on sa svoje lijeve strane dolazi na sasvim drugu stranu igrališta i asistira za vodeći pogodak Danske. To dovoljno govori kako je na tako je na tako visokoj razini svaki detalj važan. Na našu sreću, to nas ipak nije koštalo poraza", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je imala dosta sreće na prvenstvu, ali pogotovo protiv Danske i Rusije koje su srušili nakon jedanaesteraca.

"Francuska je osvojila naslov, oni su svjetski prvaci i nitko se neće sjećati kako su igrali na putu do trona. Mi jesmo imali sreće u tim jedanaestercima, sreća prati hrabre a mi smo zaista bili hrabri kroz cijelo prvenstvo. Bio sam iskren, ne treba se zavaravati i pričati kako je uvijek sve bajno, tako da mislim da je to sasvim normalno kako sam opisao te situacije", poručio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo