JUNACI NAŠEG DOBA

DALIĆ I VATRENI PROGOVORILI O SLUČAJU KALINIĆ: ‘Pukao je u krivom trenutku… Znam da je deset je godina dolazio i dobivao o 20-30 minuta’

Iznijeli su svoje viđenje na situaciju s napadačem

Dan nakon pobjede nad Nigerijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji izbornik Zlatko Dalić šokira je javnost. Naime, poslao je Nikolu Kalinića kući. Dvoje godina kasnije o tome su on i igrači progovorili u HRT-ovoj dokumentarnoj emisiji ‘Junaci našeg doba’.

“Krenuli smo s četiri napadača. Bod nam nije donosio ništa, a poraz bi nas izbacio van. Trebala nam je pobjeda. U špici je bio Kramarić, na krilima Rebić i Perišić, a ulogu drugog napadača povjerio sam Mandžukiću. Trebao mi je pored Krame borben tip koji grize i tako sam odluku objasnio igračima. Kalinić se zagrijavao, ali nije htio ući u igru. Trebao je igrati u drugom poluvremenu. Istu stvar napravio je protiv Brazila u pripremnoj utakmici za SP, a ponovilo se i na treningu nakon Nigerije. Nisam imao izbora i poslao sam ga kući. I danas kad se sjetim nisam sretan ni ponosan zbog te odluke”, rekao je izbornik.

“On je fenomenalan moma i bit će naš prijatelj. Mislim da mu se nakupilo puno toga kroz godine i eskaliralo je u najgorem mogućem trenutku za njega i za nas. Znao je i sam da je pogriješio, nije mu to nitko trebao govoriti. Zaslužio je biti dio te priče i imati tu srebrnu medalju. Deset je godina dolazio u reprezentaciju i dobivao po 20-30 minuta”, poručio je Vedran Ćorluka.

 Slavko Midzor/PIXSELLFoto: Slavko Midzor/PIXSELL

“Nije jednostavno biti na klupi, svatko misli da mora igrati i u tom je slučaju i on očekivao. Ja sam isto imao takav pogled nakon odlične sezone, da ću imati više minuta, ali izbornik je odlučivao tko će igrati”, izjavio je Andrej Kramarić.

“Kale je moj prijatelj. Zajedno smo ponikli u Hajduku i znam ga 20 godina. Znam kakav je momak, kakav je igrač i koliko je propatio u reprezentaciji. Pukao je u krivom trenutku”, rekao je Ivan Perišić.

“Nogomet je kolektivna igra, možeš biti ljut kad ne igrač, ali moraš pokazati poštovanje prema onome tko igra. Normalno da se nećeš veseliti golu kao kada ga ti zabiješ, ali kroz taj proces možeš rasti i razviti se u velikog čovjeka”, smatra Milan Badelj.

Povratak na Net.hr