banner

ZANIMLJIVA PRIČA

DA SE OVAJ TRANSFER DOGODIO MODERNI NOGOMET BI BIO SASVIM DRUGAČIJI: Bivši šef Barce otkrio zašto je 2003. odbio dovesti Ronalda

Na koncu je završio na Old Traffordu

Da je 2003. tadašnji predsjednik Barcelone Joan Laporta poslušao savjet tima koji je brinuo oko karijere Rafe Marqueza, nogomet bi danas izgleda sasvim drugačije. Otkrio je to Laporta tijekom razgovora za Iniestazo.com.

“U vrijeme kada smo radili na dovođenju Rafe Marqueza i Ronaldinha, Marquezovi ljudi su nam preporučili Cristiana Ronalda. U to vrijeme igrao je za Sporting. Jedan od njegovih agenata rekao je da bi nam ga prodao za 17 milijuna eura, ali već smo investirali u Ronaldinha. Cristiano je više igrao na krilu nego u sredini i smatrali smo da smo dobro pokriveni na toj poziciji tako da ga nismo doveli i ne žalim zbog toga”, otkrio je Laporta.

Moderni nogomet bio bi danas sasvim drugačiji da se ovaj posao dogodio. Pitanje je i kako bi on utjecao na Lionela Messija koji se u to vrijeme probijao kroz La Masiju i kako bi izgledala karijera dvojice ponajboljih igrača u povijesti ovog sporta da su igrali u istom klubu.

Kao što je poznato Ronaldo je na koncu završio u Manchester Unitedu. U šest godina na Ol Traffordu osvojio je sve moguće trofeje i prvu Zlatnu loptu. Poslije toga devet godina proveo je u Real Madridu gdje je izrastao u igrača kojeg mnogi smatraju najboljim u povijesti. Posljednje tri sezone član je Juventusa. Messi je pak debitirao za Barcelonu 2004. i još je uvijek na Camp Nou.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Povratak na Net.hr