DA NAM JE SAD TAKAV LIJEVI BEK: / 'Ne volim uspoređivati generacije, dečki se moraju pokazati na terenu'

Image

Legendarni hrvatski reprezentativac i član 'brončanih', Robert Jarni (47) s mnogo optimizma čeka nastup 'kockastih' na europskom prvenstvu u Francuskoj, naglasivši kako imamo 'jako tešku skupinu'

8.6.2016.
16:00
VOYO logo

"Nadam se da su se dečki dobro pripremili, da su se osvježili za ono što nas očekuje i što svi priželjkujemo. Međutim, imamo jako tešku skupinu i mnogo toga će ovisiti o utakmici protiv Turske. Ako dobijemo to će dodatno homogenizirati ekipu, ako ne ostvarimo pozitivan rezultat sve će se dramatično promijeniti", kazao je Jarni u razgovoru za Hinu.

'Bila je to teška i tvrda utakmica'

Hrvatska otvara EURO 12. lipnja na pariškom Parku Prinčeva protiv Turske. Baš kao što su i Vatreni na svom prvom velikom natjecanju na EP-u u Engleskoj 1996. debitirali protiv Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to teška i tvrda utakmica. Srećom, dobili smo je u samoj završnici,“ prisjetio se 47-godišnji Čakovčanin.

Dio javnosti sadašnju generaciju uspoređuje s 'vatrenima' koji su na SP-u u Francuskoj 1998. godine osvojili broncu što je najveći uspjeh hrvatskog nogometa. Jarni je bio neizostavan dio francuske priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dečki se trebaju pokazati na terenu'

"Ne volim usporedbe. Velike su razlike u generacijama. Potpuno smo drugačije odrastali. Istina je da imamo fantastične igrače koji igraju u fantastičnim klubovima i tamo su nosioci igre, ali sve to treba pokazati i na terenu,“ dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jarni je igrao na poziciji lijevog beka i na toj poziciji nismo imali boljeg igrača od samostalnosti. Kako je moguće da sve ove godine nitko nije uspio nadmašiti njegove igre?

'I druge reprezentacije nemaju pravog lijevog beka'

"Ne mislim da je to samo naš problem i druge reprezentacije imaju problema na toj poziciji", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje mogu li se HNS i vodeći hrvatski klubovi nekako dogovoriti pa da se na toj poziciji forsiraju domaći igrači koji bi se pratili u razvoju, samo se nasmijao.

"Teško, klubovi štite svoj interes. Bilo bi to teško napraviti. Treba imati strpljenja i odgojiti mlade igrače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije to ona prava Španjolska'

Jarni je godinama igrao u Španjolskoj gdje je nosio dres Real Madrida, Real Betisa i Las Palmasa i pozorno prati španjolski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo pitanje plasmana u drugi krug natjecanja riješiti i prije zadnjeg kola i utakmice sa Španjolskom. Međutim, nije to ona prava Španjolska. Ne znam što se događa kod njih jer su u padu", kazao je.

Nažalost, razgovor nije mogao proteći bez pitanja o terorizmu i sigurnosnoj prijetnji koja se nadvila nad EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je o tome nešto kazati. Sasvim sigurno nije ugodno, ali se nadam da će sve proći u najboljem redu i da će francuske službe dobro obaviti svoj posao", kazao je Jarni.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo