ŽESTOKO IH POPLJUVAO

ČUVENI SRPSKI KOMENTATOR POLUDIO ZBOG ZVEZDINOG POTEZA: ‘Znate li gdje je 29. svibnja 1991. bio vaš novi počasni član kluba?’

Potez vodstva kluba naišao je na kritike

Crvena zvezda je prije nekoliko dana šokirala regiju kada je počasni dres dodijelila osuđenom ratnom zločincu Draganu Vasiljkoviću, koji je nakon 13 i pol godina u hrvatskom zatvoru pušten na slobodu te evratio u Srbiju.

On je bio jedan od vođa paravojnih postrojbi koji su tijekom rata počinili zločine u Hrvatskoj pa je ovaj Zvezdin čin izazvao ogorčenje kod Milojka Pantića, poznatog srpskog komentatora i vatrenog pristalicu Zvezde.

“Na kraju slika koja pokazuje kako je srpski nogomet probio dno dna. Počasni predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić i direktor Zvezdan Terzić uručili su dres kluba s brojem 1 ratnom zločincu kodnog imena Kapetan Dragan, koji se poslije 13 i pol godina zatvora u Hrvatskoj i Australiji prije dva mjeseca vratio u Srbiju. Bivša gospodo Džajiću i Terziću, znate li gdje je tog 29. svibnja 1991. bio taj vaš novi počasni član kluba? Pucao je u sunarodnjake vaših tadašnjih igrača Roberta Prosinečkog i Refika Šabanadžovića. A samo par dan prije ovog vašeg sramnog čina, čovjek koji je vodio paravojne formacije po Hrvatskoj i BiH, izjavio je da su ubojice Zorana Đinđića, Legija i Zvezdan Jovanović, srpski heroji, i da će se on, ako uđe u parlament, zalagati da te ubojice budu oslobođene.

Odnesite dresove i toj dvojici ubojica, a kad ih vaš novi počasni član bude oslobodio, nagradite ga tako što ćete promijeniti ime stadiona. Kakav Rajko Mitić!  Srpskije i patriotskije zvuči – ‘Stadion Kapetana Dragana!’ Mogli ste i dres s brojem 11 uručiti ratnom drugu kapetana Dragana i učitelju vašeg političkog patrona, lažnom četničkom vojvodi i lažnom Srbinu, doktoru hulji Šešelju. Tako bi vaš tim zločinaca počasnih članova bio kompletan. Dragane Džajiću i Zvezdane Terziću, sram vas bilo! Zbog ove slike, danas crvene obrazi pravih zvezdaša širom planete. Uručenjem dresa ratnom zločincu, ispisali ste najsramniju stranicu povijesti slavnog kluba, ugasili ste Zvezdin sjaj i šampionske reflektore i klub uveli u tamu bezumlja.

Sram bilo vas i vašeg političkog patrona koji je to dozvolio i možda tražio da t uradite. Za sve obične ljude, vi ste od sada obični bijedni bestidnici, bez svijesti i savjesti. Grozim se od pomisli na vaš besramni čin. Pošto ne znate za sram, ja sa sramim umjesto vas. Jer postali ste oficiri Arkanove zločinačke paravojske koja je okupirala i zarobila klub i to vam očigledno služi na čast. A ustvari, vi ste obične krpe kojma zlikovci brišu svoje kriminalne radnje, i u Zvezdi i u društvu. Zbog toga, do vas ne dopiru duševne boli ogromnog broja zvezdaša, koji za sada samo u sebi govore – Zbogom Zvezdo zauvijek!”, poručio je Pantić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr