ZAR JE MOGUĆE?

ČUDO SE DOGODILO: Hajduk nakon godinu i pol dana po prvi put nije kažnjen

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić s utakmica 17. kola  dobio je prijave sudaca protiv tri isključena igrača te prijave delegata zbog neprimjerenog ponašanja gledatelja na dvije utakmice, obajvljeno ej an službenoj stranivi Prve HNL. 

Najzanimljivije je da Hajduk po prvi put ove sezone i nakon godinu i pol dana nije dobi kaznu zbog ponašajna navijača.

Lorenco Šimić (Hajduk) i Josip Jurendić (Split) koji su isključeni zbog dvije opomene kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po 3.000 kuna. Igrač NK Osijek Gabrijel Boban koji je isključen na utakmici Osijek-Dinamo u 78. minuti nakon „grubog starta otvorenim đonom na predio lista protivničkog igrača“ kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja i 3.000 kuna.

Na utakmici Rijeka-Cibalia na istočnoj tribini stadiona domaći navijači u 61. i 64. minuti upalili su ukupno četiri baklje zbog čega je HNK Rijeka kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna.

Hajduk - Inter Zapresic

Na utakmici Osijek-Dinamo od strane navijačke skupine Kohorta u 76. minuti upaljene su dvije baklje od kojih je jedna bačena prema terenu za igru dok je među navijačkom skupinom BBB u 32. minuti zabilježeno neprimjereno skandiranje kažnjivo po članku 88. DP HNS-a te je na tribini u 61. minuti upaljena jedna baklja. Zbog toga je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 8.000 kuna, a GNK Dinamo kaznom u ukupnom iznosu od 17.000 kuna.

NK Osijek mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS jer su „u 78. minuti igrači NK Osijek grupno okružili, negodovali te prigovarali sucu utakmice nakon što je isti isključio igrača br. 7“,  objavljeno je na sluižbenoj stranici Prve HNL.

Povratak na Net.hr