ČUDESNI CRISTIANO RONALDO: / Ušao je u povijest, a do novog rekorda mora prestići jednog Iranca

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Portugalski napadač je nezaustavljiv

11.9.2019.
14:13
Profimedia
VOYO logo

Portugalski majstor Cristiano Ronaldo briljirao je u pobjedi europskog nogometnog prvaka na gostovanju u Litvi (5-1) postigavši čak četiri gola.

Image
ČUDESNI CRISTIANO RONALDO LITVI ZABIO 4 GOLA: /

Island si je zakomplicirao situaciju u grupi H

Ronaldo je zabio za 1-0 u sedmoj minuti iz kaznenog udarca, a potom u nastavku od 62. do 76. zabio još tri gola stigavši tako do brojke od 93 gola u dresu nacionalne vrste u 160 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesan uspjeh

Ronaldo je tako ušao u povijest kao prvi europski igrač sa 90 i više golova u reprezentativnom dresu, a na svijetu je ispred njega samo Ali Daei koji je u dresu Irana zabio 109 golova.

Napadač Juventusa je u Litvi upisao i svoj 54. hat-trick u karijeri što nije uspjelo nikome do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio i Hrvatskoj

Postao je i novi rekorder u kvalifikacijama za europska prvenstva sa 24 gola preskočivši Irca Robbiea Keanea koji je do sada vodio sa 23 gola.

Zanimljivo, Ronaldo je postao i prvi igrač u povijesti koji je zabio gol protiv čak 40 reprezentacija. Na listi Ronaldovih 'žrtava' je i Hrvatska. Portugalac nam je zabio na prijateljskoj utakmici u Ženevi 10. lipnja 2013. u pobjedi 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U impresivnom društvu

Na drugom mjestu europske liste strijelaca u dresu reprezentacije je slavni Mađar Ferenc Puskas koji je u dresu mađarske reprezentacije zabio 84 gola u 89 nastupa. Puškaš je igrao i za Španjolsku, ali u dresu 'furije' nije pronašao put do suparničke mreže. Na trećem mjestu je njegov sunarodnjak Sandor Kocsis sa 75 golovam, a zatim slijede dva njemačka nogometaša Miroslav Klose (71) i Gerd Muller (68), Irac Robbie Keane (68), Šveđanin Zlatan Ibrahimović (62)...

Na svijetu vodio Iranac Daei sa 109 golova. Ronaldo je drugi (93), na trećem mjestu je Puškaš (84), a u TOP 5 su i Japanac Kunishige Kamamoto (80) i Zambijac Godfrey Chitalu (79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo