ČUDESNE HRVATICE NAKON OGROMNE DRAME POBIJEDILE SRBIJU: / U drugi krug idu s maksimalnim učinkom

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska reprezentacija odigrala je svoju treću utakmicu na turniru protiv još jednog iznenađenja prvenstva, ekipe Srbije.

8.12.2020.
19:55
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometašice su u napetoj završnici svladale reprezentaciju Srbije sa 25-24 (14-14) te s tri pobjede osvojile prvo mjesto u skupini C prvog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Danskoj pa će u drugom krugu krenuti s maksimalna četiri boda.

Dora Krsnik je sa šest pogodaka bila najbolji strijelac hrvatske reprezentacije. Ćamila Mičijević postigla je pet pogodaka, a Larissa Kalaus četiri. Triput je mrežu zatresla Josipa Mamić. Tea Pijević je imala sedam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Srbije je sa pet pogodaka najefikasnija bila Katarina Krpež Šlezak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijević briljirala

U početnih pet minuta igralo se gol za gol, da bi hrvatske rukometašice serijom od tri pogotka prvi put došle do dva prednosti od dva gola u 9. minuti (6-4). Tu su prednost izabranice Nenada Šoštarića držale do 15. minute (8-6), ponajviše zahvaljujući nezaustavljivoj Ćamili Mičijević koja je sa vanjskih pozicija postigla tri pogotka, te sjajnoj vratarici Tei Pijević koja je sakupila šest obrana.

No, uslijedilo je iznimno loših deset minuta u igri hrvatske reprezentacije, a najviše je problema bilo u napadu s presporim i nedovoljno preciznim akcijama. Srpske rukometašice su u tom razdoblju postigle čak sedam pogodaka, a primile samo jedan, pa su u 24. minuti povele sa 13-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti je Hrvatska ostala bez Andree Šimare kojoj su nakon pregledavanje snimke danske sutkinje pokazale izravan crveni karton zbog nenamjernog udarca podlakticom u lice Jelene Lavko. No, to isključenje kao da je pozitivno utjecalo na Šoštarićevu ekipu pa su do kraja poluvremena hrvatske rukometašice u četiri minute uspjele postići četiri pogotka, a primiti samo jedan i na odmor otići s izjednačenim rezultatom (14-14).

Srbija vodila

U drugo poluvrijeme je Šoštarić ušao sa Stelom Posavec na srednjem vanjskom, što je dalo rezultata, jer je vižljasta rukometašica Lokomotive ubrzala igru hrvatske reprezentacije, razigravala, a i dvaput se upisala među strijelce. Tako je nakon prvih osam minuta igre u drugom poluvremenu Hrvatska imala dva pogotka prednosti (19-17).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, s tri gola u sljedeće dvije minute Srbija je u 41. minuti (20-19) prvi put došla do vodstva u drugom poluvremenu. U 45. minuti Srpkinje su došle i do dva pogotka prednosti (23-21), ali su pogocima LarisseKalaus i Ćamile Mičijević hrvatske rukometašice stigle do izjednačenja za posljednjih deset minuta dvoboja.

Drama na kraju

Pokretljivom i čvrstom obranom hrvatske su rukometašice 13 minuta ostavile suparnice bez pogotka te golovima Mičijević i Josipe Mamić stigle do dva pogotka prednosti (25-23) u 57. minuti. Tek kad je Larissa Kalaus zaradila treće isključenje Srpkinje su uspjele svladati Teu Pijević i došle na gol zaostatka s kojim su ušle i u posljednju akciju na utakmici, 19 sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski izbornik je odlučio povući vratarku i igrati sa sedam rukometašica u polju, ali još jednom odigranom sjajnom obranom hrvatske rukometašice su spriječile šut prema golu, čime su s maksimalnim učinkom završile prvi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Danskoj te će sa četiri boda započeti drugu fazu, baš kao i Norvežanke koje su s tri pobjede osvojile prvo mjesto u skupini D.

U posljednjoj utakmici skupine C Nizozemska će tražiti pobjedu protiv Mađarske za plasman u drugu fazu, a Mađaricama je za plasman dalje dovoljan i remi, kojim bi za sobom povukle i Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske rukometašice pred sobom sada imaju četiri dana odmora, a prvu utakmicu u drugoj fazi natjecanja odigrat će u subotu, 12. prosinca protiv Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Europsko rukometno prvenstvo za žene - Kolding

3. kolo skupine C

SRBIJA - HRVATSKA 24:25

Hrvatska: Pijević, Japundža, Krsnik, S. Posavec, Mičijević, Šimara, Ježić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija: Risović, Krpež, Janjušević, Liščević, Stoiljković, Radosavljević, Pop-Lazić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


60' Kraj, utakmica je gotova, Hrvatska je pobijedila Srbiju s 25:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Promašaj Posavec, srpski izbornik zove minutu odmora.

59' Srbija smanjuje na gol zaostatka u samoj završnici susreta, zabila je Pop-Lazić i Šoštarić zbove time-out.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Još jedan crveni karton za Hrvatsku, dobila ga je Larissa Kalaus i sada će hrvatske rukometašice biti s igračicom manje skoro do kraja utakmice.

57' Mamić zabija iz kontre, Hrvatska je nakon sjajne igre u obrani ponovno na +2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Zabila je Hrvatska, Mičijević prekida period bez golova i donosi prednost od 24:23.

55' Jako je napeto u Danskoj, gol nije pao već pšet minuta i svaki sljedeći bi se mogao pokazati kao onaj koji bi mogao odlučiti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Kakva je ovo bila šansa za Hrvatsku. Imale su naše rukometašice napad s dvije igračice više, ali ga nisu iskoristile, a u konačnici je i Kalaus dobila isključenje.

50' Izvrsna obrana Hrvatske s igračicom manje, na kraju je Liščević propustila iskoristiti sedmerac, a naše rukometašice nakon isključenja Janjušević preko Micijević stigle do izjenačenja (21:23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Prvo isključenje za Hrvatsku u drugom poluvremenu. Stela Posavec mora iz igre.

44' Serija 2-0 Srbije, Stoljković i Trifunović donose Srbiji prednost, Kalaus smanjuje na 23:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Krsnik izjednačuje, Lišćević vraća Srbiji vodstvo, pa Kalaus zabija za novo izjednačenje, 21:21 stoji na semaforu.

35' Srpkinje su ponovno preokrenule. Lišćević je smanjila zaostatak, Radosavljević izjednačila, a Pop Lazić zabila za prednost 20:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Hvatice su bolje otvorile nastavak i ponovno imaju +2. Zabile su Posavec i Debelić.

32' Igra se gol za gol. Hrvatice su opet povele, Krpez Slezakporavnava na 16:16.

31' Mamić donosi prednost Hrvatskoj, ali ona je kratko trajala jer Srbija brzo izjednačuje preko Pop Lazić.

31' Počelo je drugo poluvrijeme.

30' Gotovo je prvo poluvrijeme, Srbija - Hrvatska 14:14.

28' Kakav povratak Hrvatica. Prvo je Kalaus smanjila na 11:14, potom je srpski izbornik zvao minutu odmora, nakon čega su Debelić, te Krsnik i ponovno Debelić u zadnjoj minuti poravnale rezultat.

25' Isključenje za Hrvatsku. Crveni karton je dobila Andrea Šimara zbog lakta u glavu Lavko.

24' Srbija je povećala prednost. Trifunović zabij1 za 14:10.

21' Ovo ne izgleda dobro za hrvatske rukometašice. Krpez Slezak, Lavko i Radoslavljević Srpskinj odlaze na +3. Hrvatice su jeftino izgubile dvije lopte u napadu.

19' Prkačin je zabila za prednost Hrvatske, ali Srpkinje dobro odgovaraju i preko Lavko i Krpez Slezak serijom 2-0 preuzimaju vodstvo.

17' Krsnik vrača Hrvatsku na +2, ali Srpkinje preko Liščević, a potom i Trifunović iz sedmerca stižu na 8:8.

15' Srbija smanjuje na 5:6 nakon što četiri minute nismo vidjeli gol. Zabila je Krpež-Sležak.

9' Hrvatice koriste igračicu više i novim obranama Pijević te golovima Krsnik i Micijević odlaze na +2.

8' Prvo isključenje na utakmici. Srpkinje su ostale s igračicom manje, iz igre mora Sanja Radosavljević.

5' Pijević je sjajno otvorila utakmicu, hrvatska vratarka ponovno je obranila tešku loptu.

5' Katarina Krpez Slezak iz sedmerca dovodi srbiju u vodstvo, ali ono nije dugo trajalo. Prvo Blažević izjednačuje, a potom Dora Krsnik ponovno Hrvatice dovodi u vodstvo.

4' Jelena Lavko izjednačuje za Srbiju, rezultat je 3:3.

4' Dva brza gola. Prvo je Jovana Stoiljković izjednačila na 2:2, a potom Dora Krsnik iz sedmerca vraća vodstvo Hrvatskoj.

3' Hrvatice vode, za prvu prednost u susretu zabija Camila Mičijević. Pijević je nešto ranije stigla do prve obrane.

2' Srpkinje su prve povele, zabila je Jovana Stoiljković, a Hrvatice su ubrzo izjednačile preko Paule Posavec.

1' Utakmica je počela.


17.20 Hrvatske rukometašice su pobjedama nad Mađarskom i Nizozemskom osigurale plasman u drugi krug, a pobjeda protiv Srbije Hrvatskoj otvara vrata drugog kruga s maksimalnim učinkom od četiri boda, o čemu se samo moglo sanjati uoči Europskog prvenstva s obzirom na sve poteškoće koje je reprezentacija imala.


Hrvatska ženska rukometna reprezentacija najveći je hit dosadašnjeg dijela EP-a, koje se održava u danskom Koldingu. Senzacionalne izabranice Nenada Šoštarića na otvaranju su natjecanja srušile moćnu Mađarsku, a nakon toga u potpunosti šokirale sve na turniru nokautiravši svjetske prvakinje Nizozemke, osiguravši već nakon dvije utakmice drugu fazu, koja je označena u reprezentaciji kao veliki, bitni iskorak.

Otišle na turnir u tišini i napravile glasni dar-mar

Image
NIKOGA NISU ZANIMALE, OTPUTOVALE SU NA EURO U TIŠINI, A ONDA ŠOKIRALE EUROPU: /

'Okupile smo plesnu grupu, kao da smo znale...'

Image
NIKOGA NISU ZANIMALE, OTPUTOVALE SU NA EURO U TIŠINI, A ONDA ŠOKIRALE EUROPU: /

'Okupile smo plesnu grupu, kao da smo znale...'

Večeras od 18 i 15 Hrvatska igra utakmicu 3. kola skupine C protiv Srbije, koja je također pobijedila Nizozemsku, ali i izgubila u sljedećoj utakmici od Mađarske.

Uoči utakmice javile su nam se dvije najefikasnije ženske reprezentacije Hrvatske Ćamila Mičijević i Larissa Kalaus, koje su zabile 10 odnosno 11 golova do sad na turniru. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Ekipa Nenada Šoštarića bi eventualnom današnjom pobjedom definitivno prenijela četiri boda u drugi krug. Srbija je prema kladionicama veliki favorit, ali ogromni favoriti bili su i Mađarska i Nizozemska pa je Hrvatska svejedno pobijedila i oduševila javnost. Prijenos utakmice možete gledati na kanalu Planet Sport 1.

'Zaslužili smo svaku minutu medijske pozornosti'

"Zaslužili smo svaku minutu medijske pozornosti i pažnje koju imamo sad, konačno rekla bih. Mi samo obavljamo naš posao najbolje što znamo i ovaj put nam je pošlo za rukom. Imamo sjajnu ekipu, sjajno zajedništvo i dogodilo se to da smo pobijedili. Nitko sretniji od nas. Hvala svima, i domaćim medijima, i stranim medijima, koji su popratili ove naše dvije utakmice i lijepe pobjede”, kazala nam je lijevi vanjski Ćamila Mičijević, koja je bila najbolji strijelac u redovima Hrvatske protiv Mađarske s 4 gola.

“Baš sam htjela sad reći kako je ovo bilo neočekivano od nas na turniru dosad, iznenađujuće i nekako opet tako prekrasno. Preponosne smo jedna na drugu, na stožer, na sve što smo postigli u ove dvije dosadašnje utakmice. Svaka pobjeda proslavila se pjesmom u autobusu. Od Thompsona, preko Baruna, do Joleta… One imaju svoj repertoar i pjesma nakon pobjeda njihov je stvarni odraz karaktera. Emocija, ponos i sreća", dodala je Larissa Kalaus.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo