UTAKMICA ZA PAMĆENJE: / Atletico u finalu Lige prvaka, nastavilo se prokletstvo Pepa Guardiole

Image
Foto: AFP, LUKAS BARTH

Pep Guardiola nije uspio srušiti 'prokletstvo' španjolskih klubova! Po treći puta uzastopno, Pep je ispao u polufinalu Lige prvaka od španjolskog kluba.

3.5.2016.
19:45
AFP, LUKAS BARTH
VOYO logo

BAYERN - ATLETICO 2:1 (ukupno 2:2)

Bayern München (4-1-4-1): Neuer - Lahm, Boateng, Javi Martinez, Alaba - Xabi Alonso - D. Costa, Müller, Vidal, Ribery - Lewandowski

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak - Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis - Saul Niguez, Gabi, Fernandez, Koke - Torres, Griezmann

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep Guardiola našao se na udaru medija i navijača nakon prve utakmice u kojoj je na klupi ostavio Thomasa Müllera, a na teren izašao bez klasičnog stopera. Također, nije mu igrao ni Franck Ribery, koji ga je naknadno zamolio da ga uvrsti u uzvratnu utakmicu jer se osjeća spremnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz se vratio nakon ozljede leđa i Guardiola je s njima dvojicom krenuo pokoriti ambicije Atletico Madrida, nadoknaditi jedan pogodak zaostatka iz prvog susreta na Vicente Calderonu i konačno srušiti jedan španjolski klub, u utakmici istine za njega! Nije uspio! Unatoč tome što je zadržao naviku pobjeđivanja na Allianz Areni, ovo je jedna od onih pobjeda koje ne vesele. Jalovih pobjeda. Pirovih.

Španjolski klubovi kobni za Bavarce

Upravo su španjolski klubovi bili kobni za Bavarce zadnje dvije sezone. 2014. godine Bayern je ispao od Reala, a 2015. od Barcelone. I opet, treći uzastopni put za redom, Guardiola je ispao u polufinalu Lige prvaka od jedne španjolske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je, doduše, od početka susreta zagospodario travnjakom. Iako je Atletico imao prvu ozbiljniju šansu u 15. minuti, kad je Gabi s nekih 19 metara pucao na gol Oblaka, Bavarci su imali apsolutno sve ostalo u prvom poluvremenu! Dovoljno govori podatak iz 28. minute susreta. Naime, Bayern je imao dvanaest udaraca na gol Oblaka, Atletico tek dva na gol Neuera. Atletico je kapitulirao pred naletima Nijemaca u 31. minuti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso zabio iz slobodnog udarca za 1-0

Xabi Alonso izveo slobodni udarac i uz pomoć španjolskog živog zida matirao večeras sjajnog Slovenca Oblaka s nekih 19 metara od gola. U 34. minuti Gimenez je napravio prekršaj na Javiju Martinezu, zbog čega je zaradio i žuti karton.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SUDAR NOGOMETNIH DIVOVA: Utakmica o kojoj će se još dugo pričati

Image

SUDAR NOGOMETNIH DIVOVA: Utakmica o kojoj će se još dugo pričati

Muller promašio jedanaesterac

Loptu je bio uzeo T, ali njegov udarac obranio je vratar Atletica, Slovenac Jan Oblak, inače uz Griezmanna junak ovog dvoboja. Ispostavilo se kasnije da je to bio ključan trenutak ovog dvoboja. Drugo poluvrijeme donijelo je buđenje Atletica koji je u 54. minuti preko Antoinea Griezmanna zabija za 1-1 i šok na Allianz Areni.

Španjolci su strpljivo čekali svoju šansu iz kontre i dočekali su je. Torres je sjajno izbacio Griezmanna u prostor, brzonogi Francuz pobjegao je svom čuvaru i zabio za 1:1 i hladan tuš u bavarskoj prijestolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/YTAS

Bio je to ukupno njegov ukupno sedmi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka, ukupno 31 ako gledamo sva natjecanja. Sjajan je to učinak za Francuza koji je trenutno i najbolji igrač madridskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lewandowski vratio nadu Bavarcima

Nadu Bavarcima vratio je Robert Lewandowski golom u 74. minuti za vodstvo 2-1. Ribery je odlično ubacio, Vidal povratnom loptom glavom asistirao poljskom napadaču za njegov deveti pogodak ove sezone u Ligi prvaka. U 84. minuti Atletico je mogao sve riješiti, no Torres je promašio jedanaesterac za ulazak u finale.

Neuer skinuo penal Torresu

Prekršaj je skrivio Martinez i to izvan kaznenog prostora. Sudac je napravio pogrešku i dosudio udarac s bijele točke. No, Manuel Neuer je sjajno reagirao i obranio udarac Torresa koji je, doduše, mogao i bolje pucati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Bayern je lovio treći pogodak za finale, no Atletico se obranio. Atletico je tako u svom petom polufinalu izborio treće finale, a dosadašnja dva finala je izgubio. Protiv Bayerna 1974. godine, te prije dvije godine od Real Madrida.

U drugom polufinalnom susretu u srijedu se u Madridu sastaju Real i Manchester City, a prvi susret na Etihadu je završio bez golova. Finale je 28. svibnja u Milanu na stadionu San Siro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo