ČUDA SU MOGUĆA, UVJERAVA LUIS SUAREZ: / 'Ako netko može nadoknaditi taj zaostatak, onda je to Barcelona'

Image

Urugvajski nogometni majstor Luis Suarez (30) poručio je kako Barcelona nije odustala od Lige prvaka usprkos bolnom i neugodnom 0:4 porazu od PSG-a u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

17.2.2017.
17:40
VOYO logo

"Ukoliko želimo pisati povijest s ovim klubom, moramo nadoknaditi veliki zaostatak. Mi smo najbolji klub na svijetu i sigurno se nećemo predati. Ako postoji klub koji može nadoknaditi taj zaostatak onda je to Barcelona," poručio je Suarez.

Urugvajac neće moći pomoći suigračima u lovu na trofej u Kupu kralja, u finalu protiv Alavesa, ali trebao bi igrati u uzvratnoj utakmici protiv PSG-a, koja će za igrače Barcelone biti ispit generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJTEŽI PORAZ U POVIJESTI: /

Barcelona u lovu na pothvat kakav još nikad nikome nije uspio

Image
NAJTEŽI PORAZ U POVIJESTI: /

Barcelona u lovu na pothvat kakav još nikad nikome nije uspio

U povijesti Lige prvaka niti jedna momčad nije nadoknadila 0:4 iz prvog susreta, ali su tri kluba u europskim natjecanjima ipak prošla dalje, premda su u prvom susretu izgubili sa četiri gola zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri kluba okrenula -4

Prvi klub kojem je to uspjelo bio je portugalski Leixoes 1962. godine u Kupu kupova. Portugalci su u pretkolu izgubili od švicarskog La Chaux-de-Fondsa 2-6, no pred svojim navijačima su slavili 5-0 i prošli dalje.

Četiri gola minusa je nadoknadio i Partizanu 23 godine kasnije u 2. kolu Kupa UEFA. Partizan je u prvom susretu izgubio od londonskog Queens Park Rangersa 2-6, no u uzvratu je pobijedio 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji kojem je to uspjelo bio je Real Madrid. 'Kraljevski klub' je 1986. u prvom susretu osmine finala Kupa UEFA-e izgubio 1-5 od Borussije Moenchengladbach, ali je na Santiago Bernabeu pobijedio 4-0 i prošao dalje.

Pariški debakl presudio Enriqueu

"Način na koji smo izgubili u Parizu je bio iznimno bolan. Neće biti lako nadoknaditi četiri gola zaostatka, bit će to veliki izazov," dodao je Urugvajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema vijestima koje stižu s Camp Noua, pariški debakl je presudio Luisu Enriqueu i čelnici katalonskog velikana krenuli su u potragu za novim trenerom.

"Svi smo krivi za poraz. Nismo igrali dobro i cijela momčad mora preuzeti odgovornost za neugodan poraz, međutim ne obaziremo na tvrdnje kako u momčadi postoje problemi. Nismo izgubili povjerenje u Enriquea," zaključio je Suarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret je 8. ožujka na Camp Nou.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo