EMC 5

[VIDEO] BRITANAC ŠOKIRAO CRO COPA I NJEGOVOG ŠTIĆENIKA: Satoshi Ishii izgubio borbu za naslov prvaka

Veliki event u cijelosti ste mogli pratiti na RTLplayju

U UFD-u (University of Fighting in Düsseldorf) dvorani, vjerojatno najboljoj profesionalnoj borilačkoj dvorani u Njemačkoj, točnije Düsseldorfu, koju su osnovala braća Dijaković i koja okuplja neke od najboljih boraca UFC-a, KSW-a, PFL-a, FFC-a, ali i profesinalne boksače poput WBA prvaka u teškoj kategoriji Manuela Charra (2017.-2019.) i EBU prvaka u teškoj kategoriji, Agita Kabayela (2016.-2019.), te KSW prvaka Roberta Soldića, održalo se peto izdanje MMA priredbe, Elite MMA Championship – EMC 5.

[VIDEO] NAJVEĆA BiH MMA ZVIJEZDA POPILA BRUTALAN NOKAUT: Pogledajte kako je ga je Poljak uspavao eksplozivnim udarcem

Hrvatski MMA borac i član Cro Cop tima, Satoshi Ishii poražen je u glavnoj borbi večeri priliku doći do inauguralnog EMC teškaškog prvaka nakon što je izgubio na bodove od Britanca Stuarta Austina.

Ovakav rezultat iznenadio je mnoge jer se činilo da je Ishii bio bodovno bolji, no suci su očito kaznili njegov način borbe i pasivnost. Gotovo cijelo vrijem je pokušavao srušiti suparnika na tlo, što mu je uspjelo nekoliko pita, ali to nije konkretizirao. Borci su većinu meča proveli u klinču, a iz te pozicije Austin je zadao puno udaraca Ishiiju u leđa.

Osim Ishiija hrvatske boje branili su još Saša Milinković, koji je izgubio na bodove od Kasima Arasa, dok je Sara Luzar Smajić bila bolja od Kaylee Vos. Spomenimo i to da je BIH borac Erko Jun doživio težak nokaut od Poljaka  Damiana Olszewskog.

UŽIVO

Kraj

22:36 – Čeka se proglašenje pobjednika.

4′ ishii je srušio opet Britanca, ali se ovaja brzo izvukao i onda ga laktom uzdrmao.

1′ Ishii je sjajno srušio Austina. Borba je dosta dosadnjikava.

Peta runda

4′ Malo je živnulo pred kraj runde, ali kao i tijekom cijelo meča malo toga se događalo.

1′ Borci su opet u klinču kao i većinu borbe.

Četvrta runda

5′ Britanac i dalje žestoko lupa Ishiija po leđima.

4′ Ishii je laktom uzdrmao Austina, ovaj mu je brzo uzvratio.

3′ Britanac je nastavio udarati Ishiija u klinču.

2′ Ishii je primio nekoliko snažnih udaraca u leđa.

Treća runda

5′ Prve dvije runde pripale su Cro Copovom učeniku.

4′ Čini se da je Ishiiju krvava glava od udaraca laktovima.

2′ Napokon je uspio u svom naumu i preselio borbu na tlo.

1′ Ishii i dalje pokušava protivnika dovesti na parter.

Druga runda

4′ Sijevnula je još jedna Ishiijeva ljevica.

3′ Nema previše akcije.

2′ Ishii je uspio srušiti Austina, ali se Britanac uspio podići. Ubrzo ja je Ishii uzdrmao ljevicom.

1′ Ishii traži borbu u parteru i odmah je pokušao s rušenjem.

Prva runda

22:01 – Slijedi glavni meč između Satoshi Ishiija i Britanca Stuarta Austina za anlsov teške kategorije u EMC-ju. Pet rundi po pet minuta.

21:49 – Uskoro bi Cro Cop i Satoshi Ishii trebali krenuti prema ringu. Prije toga na rasporedu je bila još jedna borba.

21.29 – Erko Jun je izgubio brzinski.

21.22 – Završena je još jedna borba.

21:05 – MIlinković je otvorio glavni program te je izgubio.

20:52 – Počinje glavni program.

20:51 – Završena je još jedna borba.

20:36 – Sara Luzar Smajić slavila je u posljednjoj preliminarnoj borbi.

20:31 – EMC 5 rezultati vaganja:

Satoshi Ishii (110.8 kg) vs. Stuart Austin (111.7 kg)

Ismail Naurdiev (77.5 kg) vs. Tymoteusz Lopaczyk (77.4 kg)

Erko Jun (100.9 kg) vs. Damian Olszewski (116.8 kg)

Pavel Kusch (77.4 kg) vs. Amiran Gogoladze (77.4 kg)

Saša Milinković (111.8 kg) vs. Kasim Aras (112.1 kg)

Konrad Dyrschka (77.4 kg) vs. Walter Pugliesi (77.2 kg)

Sara Luzar Smajić (61 kg) vs. Kaylee Vos (61.6 kg)

Pascal Hintzen (65.9 kg) vs. Said Eidi (65.8 kg)

Ibrahim Cholo (70.6 kg) vs. Tobias Eylitz (70.5 kg)

20:00 – U UFD-u (University of Fighting in Düsseldorf) dvorani, vjerojatno najboljoj profesionalnoj borilačkoj dvorani u Njemačkoj, točnije Düsseldorfu, koju su osnovala braća Dijaković i koja okuplja neke od najboljih boraca UFC-a, KSW-a, PFL-a, FFC-a, ali i profesinalne boksače poput WBA prvaka u teškoj kategoriji Manuela Charra (2017.-2019.) i EBU prvaka u teškoj kategoriji, Agita Kabayela (2016.-2019.), te KSW prvaka Roberta Soldića, 5. rujna održat će se novo, peto izdanje MMA priredbe, Elite MMA Championship – EMC 5.

Veliki event će se u cijelosti moći pratiti na RTLplayju, dok će na RTL2 moći vidjeti borbe između Saše Milinkovića i Kasima Arasa, Sare Luzar Smajić i Kaylee Vos, Erka Juna i Damiana Olszewskog te Satoshija Ishiija i Stuarta Austina.

Cro Copov štićenik

Glavna borba večeri bit će sudar MMA legende Satoshija Ishiija i Britanca Stuarta Austina za naslov u teškoj kategoriji. U kutu Satoshija Ishiije, kao trener naći će se Cro Cop Mirko Filipović, koji će voditi japansku MMA ikonu, olimpijskog prvaka, judo i brazilskog jiu-jitzu majstora te MMA borca koji danas živi u Zagrebu, ima hrvatsku putovnicu i dio je Cro Cop Squad Gym tima.

Njegov protivnik bit će Londončanin Stuart Austin, koji je u svojih 20 borbi trijumfirao 14 puta, a od zabilježenih šest poraza čak pet puta je bio nokautiran. No, s druge strane, i Ishii u svojih 11 izgubljenih borbi u MMA-u, od 35 ukupno, čak šest puta poražen je nokautom pa će biti jako zanimljivo vidjeti kako će završiti ova borba. Spomenimo i zadnje nastupe ovih boraca – početkom 2020. Ishii je svladao na Heat priredbi Souzu armlockom, a Britanac je prošle godine savladao tehničkim nokautom Yurija Andreija.

Osim te borbe za EMC prvaka u teškoj kategoriji, održat će se i Grand Prix turnir u velter kategoriji u kojem će sudjelovati bivši UFC borac Ismail Naurdiev. Austrijanca ruskog podrijetla dočekat će Pavel Kusch, Tymoteusz Lopaczyk te UFD-ov borac Amiran Gogoladzebe, a pobjednik iz dva polufinala kvalificirat će se za nastup na EMC 6.

Također, EMC 5 event nudi borbu u poluteškoj između Erka Juna, kojeg smo mogli gledati već nekoliko puta na ekranu RTL-a, posljednji put u borbi na KSW-u u zagrebačkoj Areni kada je poražen od Mariusza Pudzianowskog. Ovog puta čeka ga Nizozemac Damian Olszewski, koji je također izgubio svoju posljednju borbu protiv Kevina Szaflarskog na Babilon MMA 14 eventu početkom ove godine.

Nadalje, u teškoj kategoriji susreću se bivši hrvač, Nijemac Kasim Aras s omjerom (4-1) te Saša Milinković, koji je dio Cro Cop tima s (7-2) omjerom pobjeda i poraza. U posljednjoj borbi Osječanin je ubilježio trijumf, na istom eventu početkom godine na kojem je pobijedio i Ishii. Milinović je bio tada bolji od Callyja Gibrainna de Oliveire.

Od hrvatskih predstavnika tu je još Sara Luzar Smajić, kojoj je UFD podij dobro poznat jer tamo trenira. Sjećamo se njezina nastupa potkraj 2019. kada je nokautom u prvoj minuti svladala Kelig Pinson. Sara ima omjer pobjeda i poraza 1-1 u profesionalnim borbama i ovo joj je prilika da zabilježi novu pobjedu protiv Kaylee Vos. U ostalim borbama susreću se Konrad Dyrschka protiv Waltera Pugliesija, Pascal Hintzen protiv Saida Eidijate te Ibrahim Cholo protiv Tobiasa Eylitza.

Povratak na Net.hr