Čović: 12 godina traje tortura Partizana

"Đilas nema hrabrosti da kaže istinu"

11.2.2013.
17:39
VOYO logo

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović ne slaže se sa izjavom prvog čoveka KSS Dragana Đilasa da su oba kluba kriva za prekid jučerašnje utakmice finala Kupa Radivoja Koraća.

On je konstatovao da u Srbiji već 12 godina traje tortura Partizana nad ostalim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Đilasova izjava je politička, jer ne možete kao predsednik KSS, koji zastupa oba kluba da dajete izjavu koja nije istinita. Incident su izazvali navijači Partizana i ne želim da dovodim u pitanje zvanične policijske izveštaje. Đilas nema hrabrosti da kaže istinu, a istina je da 12 godina traje tortura Partizana, državna i politička, nad ostalim klubovima u Srbiji - rekao je Čović u izjavi Tanjugu.

On je dodao da su glavni krivci u tom "procesu" KSS i sudijska organizacija Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ponavljam ovde se nažalost radi o političkom napadu onih koji su 12 godina podržavli diktaturu Partizana. Neću ima pominjati imena, ali od Tadića pa nadalje, jer je očigledno bila ideja da se Zvezda sruši. Sada kada se Zvezda podigla i želi na sportskom terenu da ostvari rezultat ponavlja se ista igra. Nije zadatak predsednika KSS samo da vrati dugove, nego da drži organizaciju onako kako treba, bez politike sedenja na dve stolice, držeći navodni mir govoreći da su oba kluba kriva - objasnio je Čović.

Predsednik Zvezde je rekao da ga je posebno iznenadilo to što je Đilas, iako direktan učesnik i očevidac događanja na i van parketa hale Jezero, dao izjavu na konferenciji za novinare u kojoj nije pomenuo neregularno suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zbog svih prepucavanja sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem poslao sam pismo Đilasu, koje on nikada nije spomenuo. U tom pismu je bio konstruktivan predlog kako da prevaziđemo situaciju. Nikada nije zakazao sastanak da bismo našli rešenje i prevazišli situaciju - kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo