ĆORIĆ KORAK DO OGROMNE SENZACIJE: / Wawrinka se jedva spasio!

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio ostvariti svoju treću pobjedu nad Top 10 igračem, jer ga je u dvoboju 2.

19.8.2015.
20:35
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Jedan gem dijelio je 18-godišnjeg Zagrepčanina od pobjede nad 5. tenisačem svijeta, ali je aktualni pobjednik Roland Garrosa uspio osvojiti tie-break drugog seta i preokretom doći do pobjede i plasmana u osminu finala, gdje ga čeka novi hrvatski suparnik, 36-godišnji Ivo Karlović.

Ćorić je u prvom setu iskoristio veliki broj pogrešaka švicarskog tenisača (21) i kontroliranim tenisom stigao do dva breaka koji su mu nakon 40 minuta donijeli prvu dionicu dvoboja. U drugom setu su obojica tenisača po šest puta osvajali svoje servise te je o ishodu odlučivao tie-break. Bolje ga je započeo Ćorić, poveo 2-1 i imao dva servisa, ali je od sljedećih sedam poena osvojio samo jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić protiv Gasqueta

U odlučujućem setu za Ćorića je koban bio šesti gem u kojem je Wawrinka iskoristio svoju drugu break-loptu te tu prednost pretvorio u pobjedu nakon dva sata i 16 minuta igre. Ćorić je na kraju imao 21 pogrešku manje od Švicarca (31-52), ali i značajno manji broj izravnih poena od suparnika (13-40), čiji se agresivniji pristup pokazao dobitnim. Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda Wawrinke koji je od Ćorića bio bolji i na turniru u Chennaiju na početku ove sezone. Wawrinka će za plasman u četvrtfinale turnira u Cincinnatiju igrati protiv Ive Karlovića s kojim je dosad odigrao pet mečeva, a četiri puta izlazio kao pobjednik. Suparnika u osmini finala doznao je i Marin Čilić. Najbolji hrvatski tenisač će u 3. kolu igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je sa 7-6 (5), 6-2 nadigrao Australca Thanasija Kokkinakisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo