IPAK ODGODA OLIMPIJSKIH IGARA? Član Međunarodnog olimpijskog odbora: / 'Na osnovu informacija koje imamo, to je odlučeno'

Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia
Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

U zadnja dva dana otpor održavanju Olimpijskih igara u srpnju ove godine naglo je ojačao

23.3.2020.
19:39
Philip FONG / AFP / Profimedia
VOYO logo

Član Međunarodnog olimpijskog odbora Dick Pound u razgovoru za USA Today rekao je kako se Olimpijske igre u Tokiju neće održati ove godine, već će biti odgođene za drugi termin.

"Na osnovu informacija koje MOO ima, odgoda je nešto što je odlučeno", izjavio je Pound.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve će se događati u fazama...'

"Nije odlučeno koji su sljedeći koraci, ali Olimpijske igre neće početi kako je planirano, 24. srpnja. To je nešto što mogu ustvrditi sa sigurnošću. Sve će se događati u fazama jer nakon što se ovo odgodi, moramo se nositi s velikim posljedicama", dodao je Kanađanin koji je desetljećima jedan od najutjecajnijih članova MOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NORVEŽANI SU POSLALI PISMO MEĐUNARODNOM OLIMPIJSKOM ODBORU: /

'Ne treba slati sportaše u Tokio ako pandemija neće biti pod nadzorom'

Glasnogovornik MOO-a Mark Adams nije želio komentirati Poundov istup, tek je istaknuo kako svaki član MOO-a ima pravo tumači odluku izvršnog odbora koja je objavljena jučer.

Na izvanrednom sastanku IO-a je zaključeno da će u sljedeća četiri tjedan biti donijeta konačna odluka o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju, a među mogućim scenarijima prvi se put spominjala i odgoda, ali je naglašeno kako otkazivanje Igara ne dolazi u obzir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki financijski udarac

Otpor održavanju Olimpijskih igara u srpnju ove godine naglo je ojačao u proteklih 48 sati, iskazan u pozivima nekoliko utjecajnih aktera, uključujući američke i britanske atletičare i olimpijske odbore nekoliko zemalja da se igre zbog pandemije odgode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgoda bi bila težak financijski udarac za zemlju domaćina, Japan koja je uložila više od 12 milijardi dolara, međutim očito je pobijedio razum.

Više od 337.000 ljudi zaraženo je novim koronavirusom širom svijeta, a više od 14.600 umrlo je od pandemije za koju je Svjetska zdravstvena organizacija rekla da se ubrzava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijske igre nikada prije nisu odgađane, iako su u tri puta otkazane 1916., 1940. i 1944. tijekom dva svjetska rata, dok su 'hladni rat' i bojkoti poremetili OI u Moskvi i Los Angelesu 1980. i 1984. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo