CITY POSLAO MLADOG HRVATA NA POSUDBU U GETAFE: / 'On je igrač koji zasad možda i nije jako poznat...'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mladi nogometaš je u siječnju 2019. je prešao iz Hajduka u Manchester City

1.9.2020.
17:11
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski vezni nogometaš Ante Palaversa, koji je došao iz Manchester Citija na jednogodišnju posudbu u Getafe, rekao je u utorak prilikom predstavljanja kako se nada napretku koji bi mu omogućio jednog dana treniranje pod vodstvom Citijevog trenera Pepa Guardiole.

"Nisam nikada trenirao s Guardiolom no nadam se tome u budućnosti zahvaljujući svom napornom radu. Getafe ne igra na isti način kao Manchester City, ali na igraču je da se prilagodi igri momčadi. Sada je najvažnije dobro se pripremiti s momčadi uoči početka sezone, te se pokazati na svojoj poziciji, to je kao i u svakom drugom klubu", rekao je 20-godišnji Palaversa na konferenciji za medije u Getafeu, južnom predgrađu Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Splita u Englesku

Palaversa, koji je igrao u mlađim selekcijama reprezentacije Hrvatske, u siječnju 2019. je bio prešao iz Hajduka u Manchester City. Engleski klub ga je prvo bio ostavio na posudbi u Hajduku, a prošle sezone ga je poslao na posudbu u belgijskog prvoligaša Oostende gdje je odigrao 20 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je stigao na novu posudbu u Getafe koji je prošle sezone zauzeo osmo mjesto u španjolskom prvenstvu, premda se tijekom većeg dijela sezone borio za četvrto mjesto i izlazak u Europu.

"Veliko je zadovoljstvo biti ovdje, u ovom klubu, u jednoj od tri najbolje lige na svijetu. Očekujem sve najbolje u momčadi i oko nje. Što se mene osobno tiče, radit ću ono što mogu i znam. Davat ću 100 posto od sebe za ovaj klub. Igram u veznom redu, na poziciji defenzivnog veznog, na mjestu "šestice" gdje na sredini terena obavljam agresivan posao", dodao je Palaversa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neobično predstavljanje

Palaversa je drugi hrvatski nogometaš u posljednjih šest i pol godina koji je obukao plavi dres Getafea. Brazilski ofenzivni vezni igrač Sammir, s hrvatskom putovnicom, ondje je bio došao iz zagrebačkog Dinama u siječnju 2014. te se zadržao godinu dana.

"Ante Palaversa je igrač koji zasad možda i nije jako poznat (...)", rekao je Getafeov sportski direktor Ángel Martín. "No on je kvalitetan nogometaš, fizički dobar, konkurentan... Ima važne stvari kojima može značajno doprinijeti momčadi. Uvjereni smo da će tako i biti. Zahvalni smo mu što je od prve minute bio na raspolaganju doći ovdje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo