PREJAKO

ĆIRO ISPRIČAO URNEBESNU ANEGDOTU O MAMIĆEVOM MILJENIKU: ‘Nije Mandžukić jedini đilkoš. Znate li što je on meni napravio?’

Ova priča do sada nije bila poznata

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević prisjetio se anegdote vezane uz legendarnog braniča Dinama Gocu Jurića. Riječ je o igraču koji je karijeru započeo u mostarskom Veležu, da bi preko Crvene zvezde i Celte Vigo 1993. došao u Dinamo gdje je svojim igrama zaslužio poziv među Vatrene.  Bio je članom reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. osvojila treće mjesto.

“Osim Mandžukića, tko je najveći đilkoš kojeg si trenirao? Pamtite li još nekoga kao Đilkoša osim Mandžukića?”, pitao ga je voditelj Podcast Inkubatora.

“Goca Jurić”, ispalio je Blažević.

Jurica Galoic/PIXSELL

“Kako je on utjecao na svlačionicu? Je li on stvarno bio, kao što je Mamić pričao, kad bi vikao ‘ajmo’, da se svima ledi krv u žilama?”, dodao je voditelj.

“To je u klubu mogao, ja govorim o njemu kao reprezentativcu. Tamo je mora biti kuš. Ali je napravio nešto što mu ja nikako ne mogu zaboraviti. Igramo presudnu utakmicu protiv Ukrajine u Kijevu. Ja sam spremio teoriju. Nikad u tih šest godina kao izbornik nijedan mi reprezentativac nije rekao ja bih treneru ovako ili onako. Najedanput se javi on koji je tek došao: ‘Šefe mogu li nešto reći?’ Pomislim što ćeš ti kazati je*o ti ja mater. Mislim se valjda hoće reći ‘šefe ne mogu aj igrati zadnjeg’ da mi ne poremeti koncepciju. Ali ipak mu kažem ‘reci’. A on kaže: ’Šefe, je*at ćemo im majku’”, ispričao je Blažević i nasmijao se od srca te dodao.

“A onaj Ševčenko prolazio je pokraj njega kao pokraj krep papira. To je Goce kojeg volim i s kojim se čujem. On je onako pravi drugar”, završio je ovu priču.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr