ČILIĆ BEZ POLUFINALA PARIZA I ČETVRTOG MJESTA NA ATP-U: / Francuz izbacio najboljeg hrvatskog tenisača

Image
Foto: AFP

Pobjedom je imao priliku skočiti na četvrto mjesto na ATP listi, ali do toga ipak neće doći.

3.11.2017.
21:55
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Parizu. Bolji od njega je u četvrtfinalu bio 35-godišnji Francuz Julien Benneteau sa 7-6 (5), 7-5 nakon više od dva sata igre.

Bio je to četvrti međusobni susret Čilića i Benneteaua i prva pobjeda francuskog veterana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u petak propustio veliku priliku za prolazak u polufinale Pariza drugu godinu zaredom, nakon nesigurnog početka i gubitka servisa u trećoj igri susreta 29-godišnji Međugorac odigrao je četiri sjajna gema zaredom. Čilić je u tom razdoblju uvjerljivo držao svoje servise te dva puta oduzimao servis Benneteauu, no kada je morao odličan posao dovršiti i odservirati za prvi set dogodio se novi neočekivani pad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilića u toj devetoj igri nije služio prvi servis, no svejedno je stigao do set-lopte. Nažalost, njegov napad u tom poenu nije donio željeni rezultat, a zatim se sve do kraja dvoboja mučio. Kod rezultata 5-5 morao je spašavati "break-loptu" Francuza, a u "tie-breaku" je izgubio prvi poen na svom početnom udarcu i stalno bio u zaostatku. Tri je puta Čilić uspijevao nadoknaditi "mini-break" zaostatka, ali je na prvu Benneteauovu set-loptu napravio dvostruku servis pogrešku nakon koje više nije bilo popravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi je set Čilić započeo gubitkom servisa, ali i instantnim povratkom izgubljenog. No, iako je u većem dijelu druge dionice bio bolji igrač, naš tenisač nikako nije mogao stići do prednosti da bi u situaciji kada je morao servirati za ulazak u drugi "tie-break" napravio je tri velike pogreške kojima je omogućio Benneteauu dvije vezane meč-lopte. Prvu je Čilić uspio neutralizirati dobrim napadom, no na drugu se Benneteau uspio obraniti, a zatim i odličnim forhendom poentirati za veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Benneteau igrati protiv boljeg iz dvoboja Amerikanca Jacka Socka i Španjolca Fernanda Verdasca.

Ranije u petak polufinale su osigurali prošlogodišnji finalist Amerikanac John Isner koji je svladao najboljeg argentinskog tenisača Juana Martina del Potra sa 6-4, 6-7 (5), 6-4 te Srbin Filip Krajinović koji je do polufinala stigao nakon što mu je prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal predao četvrtfinalni meč bez borbe zbog bolova u desnom koljenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo