CIBONINU JUNAKU SKANDIRALI 'MVP, MVP': / On nakon velike pobjede sve ostavio u čudu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

S tim se već većina neće složiti

29.5.2019.
10:04
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"MVP, MVP". Ispunjena Dvojka Doma sportova nije dvojila tko je Cibonin junak u pobjedi koja ju je dovela na koračić do naslova prvaka Hrvatske.

Damir Markota utrpao je Cedeviti 23 poena, pokupio osam skokova i podijelio još pet asistencija. Šveđo je definitivno prvo ime cibosa u ovom finalu, ali možda i prvo ime kada treba reći nešto neočekivano kao što je bila njegova prva misao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cedevita je i dalje favorit."

U redu, nije baš daleko od istine bilo to reći nakon dvije utakmice, ali nakon tri... S tim se već većina neće složiti, a neće ni Markota po pitanju svog iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka s Mercedesom

"Nisam ja ništa iskusniji od ostalih, puno važnija od mog iskustva je energija svih momaka. Ja samo i dalje razmišljam kao da je 0:0."

Cibonin trener Ivan Velić bio je slikovit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad u seriji ovako odigrate tri utakmice u svakoj bolje od prethodne, veliko je to zadovoljstvo za trenera. Opet smo odigrali vrhunsku utakmicu. Nemamo puno oružja, ali ono što imamo, sjajno koristimo i zbog toga smo došli do velike pobjede na gostujućem terenu. Ovo je utrka s Mercedesom, mi smo stalno na visokim obrtajima i nadam se da ćemo izdržati. Blizu jesmo, ali još uvijek jako daleko.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

28.05.2019., dom sportova, Zagreb - Hrvatski Telekom Premijer liga, treca utakmica finala: KK Cedevita - KK Cibona. Damir Markota. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Velić je za kraj istaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekaju nas razgovori s igračima kao i cijele sezone, kao i kad smo krenuli s 0-3 da bismo sad pokazali kako vrijedimo. Bez obzira kako završila ova serija, ja sam silno ponosan na svoje igrače, iako mislim da možemo još i više."

Slaven Rimac, s druge strane, ne može razbuditi svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cibona je opet bila puno raspoloženija. Ovaj put smo dobili neku reakciju u obrani, ali ostali smo zavezani u napadu. Šut za tri poena 3-24 je i stvar psihe. Govorili smo da moramo igrati sa samopouzdanjem, ali nismo se našli. Dobru obranu nismo materijalizirali, promašivali smo zicere, gubili lopte... Puno je tu stvari. Sad nema vremena za plakanje. Cibona izgleda bolje i mi za dva dana moramo odigrati pravu utakmicu. Osjeti se da su njihovi igrači spremni napraviti puno više za pobjedu. I ne prebacujem odgovornost na igrače s obzirom na to da je moja kao trenera najveća."

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo