TURCI MASNO PLAĆAJU

OTKRIVENI DETALJI TRANSFERA DESETLJEĆA: ‘Dobit ćemo triput više nego da smo čekali ljeto’

Cibona je odlučila prodati svog najboljeg igrača Antu Žižića u tursku Darušafaku i za to bi trebala, prema nekim procjenama dobiti najmanje milijun eura.

Odluka o prodaji 19-godišnjeg centra uzrokovala je tektonske poremećaje u dvostrukom europskom prvaku. Aleksandar Petrović, koji je u klubu bio izvršni dopredsjednik član Skupštine i predsjednik Upravnog odbora, podnio je ostavku na sve funckije u klubu.

ŠOK POD TORNJEM: Cibona prodala Antu Žižića, ogorčeni Aco dao ostavku!

“Ne mogu snositi odgovornost za takav potez, ne može nam novac uvijek biti motiv, moraju biti i rezultati”, izjavio je preglasani i razljućeni Aco koji je posljednje dvije godine učinio puno da se Cibona financijski stabilizira.

I kad su dogovorene sve predstečajne nagodbe, kad je klub smanjio budžet i počeo živjeti u stvarnim financijskim okvirima, s momčadi vrijednom oko 600.000 eura i u vječnoj potrazi za glavnim sponzorom, dogodio se “slučaj Žižić” u kojemu je većina klupskih čelnika odlučila da mladog igrača treba prodati.

Aleksandar Petrović i Domagoj ČavlovićFoto: Marko Lukunic/PIXSELL

‘Izvrsno smo prošli’

“Govoreći iz pozicije čovjeka koji potpisuje sve u Ciboni, pa tako i mogući stečaj, moram reći da smo izvrsno prošli. Osigurali smo si triput veća sredstva nego što bismo uspjeli da smo na prodaju čekali do ljeta”, kazao je za 24 sata direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Iako je visina odštete poslovna tajna, prema nekim računicama to bi trebalo biti najmanje milijun eura. Možda je Čavlović pretjerao govoreći o “triput većoj ponudi”, jer bi Boston na ljeto platio 650.000 dolara.

Još je nejasno koliko će se Žižić zadržati u Europi prije odlaska u NBA ligu. Do posla s Turcima generalni dogovor bio je da ovu sezonu mladi Omišanin odigra u Ciboni, a zatim ode u Boston koji ga je kao 23. na draftu izabrao ovog ljeta.

Menadžer potvrdio transfer

Iako je trener Darušafake David Blatt opovrgnuo dogovor, sve je na Twitteru potvrdio menažder Miško Ražnatović. 

“Najefikasnije pripreme za ljetnju zelenu boju, sastoje se u nošenju zelene boje i u zimsko-proljetnom periodu”,  napisao je Ražnatović na Twitteru.

Žorić umjesto Žiže

Cibona bi umjesto Žižića u momčad mogla dovesti bivšeg reprezentativca Luku Žorića koji je nedavno sa Sevillom raskinuo ugovor na vlastiti zahtjev.

Povratak na Net.hr