CIBONA U FINALU KUPA: / Zadar dvije sekunde prije kraja prokockao veliku priliku za preokret

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Josip Bilinovac sa 22 i Marko Ljubičić sa 15 koševa predvodili su Cibonu

14.2.2019.
18:49
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cibone prvi su finalisti ovogodišnjeg završnog turnira Kupa "Krešimir Ćosić" u Splitu, oni su u polufinalu svladali Zadar sa 83-81 (17-14, 31-20, 20-26, 15-21). Cibona je odlično odigrala prve dvije i pol četvrtine, povela sa 61-41, a potom prerano stala. Zadar je serijom trica Marija Littlea već do kraja treće četvrtine smanjio na 68-60.

Manje od tri minute prije Cibona je i dalje imala osam poena prednosti (79-71), no Zadar je uspio 1:06 minuta prije kraja smanjiti na 79-78, a nakon promašaja Markote imati i napad za vodstvo no Bašić je izgubio loptu. U sljedećem napadu za Cibonu je poentirao Rozić, anakon što su Little i Novačić pogađali slobodna bacanja, sedam sekundi prije kraja bilo je 83-80 za Cibonu uz napad Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prerano izveo sobodno bacanje

Rogić je dvije sekunde prije isteka vremena prekršajem zaustavio Littlea koji je pogodio prvo slobodno bacanje, ali je prerano izveo drugo koje je namjeravao namjerno promašiti i tako je propala posljednja prilika Zadra za veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Bilinovac sa 22 i Marko Ljubičić sa 15 koševa predvodili su Cibonu, dok su Mario Little sa 29 i Luka Božić sa 19 ubačaja predvodili Zadar. Cibona će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika susreta između Cedevite i Gorice koji igraju od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo