CIBONA STIGLA DO UVJERLJIVE POBJEDE: / Zagrepčani ostvarili šestu pobjedu ove sezone, Zadar srušio Olimpiju

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 14 pobjeda iz 14 susreta.

4.1.2019.
20:10
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 14. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila FMP sa 90-71 ostvarivši šestu pobjedu sezone.

Nakon što su gosti bili bolji u prvoj četvrtini (28-23), Cibona je u nastavku susreta odigrala sjajno. 'Vukovi' su do poluvremena okrenuli rezultat u svoju korist (47-41), a na kraju treće dionice imali su 13 koševa prednosti (69-56). Odabranici Ivana Velića dobili su i posljednju četvrtinu za uvjerljivih 90-71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundović najbolji

Cibonu su do šeste pobjede uz osam poraza predvodili Filip Bundović sa 22 koša i pet skokova i Igor Marić sa 20 koševa, dok su Marko Ljubičić i Dominic Gilbert dodali po 10 koševa. Fran Pilepić je u svom debiju u dresu Cibone zabio devet koševa. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Matic Rebec i Stefan Pot sa po 15 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio i Zadar

Zadar i Petrol Olimpija odigrali su neizvjesnu utakmicu u kojoj je pobjeda pripala domaćinu premda su i gosti mogli do slavlja.

Olimpija je 35 sekundi prije kraja imala četiri koša prednosti (75-71), no domaćin je uspio izjednačiti, a potom imao i zadnji napad od četiri sekunde za pobjedu, no Mario Little je promašio pa je o pobjedniku odlučivao produžetak. Za preokret je bio najzaslužniji Luka Žorić koji je smanjio na 73-75, a potom četiri sekunde prije kraja zabio za 75-75. Gosti su imali zadnji napad, ali nisu na vrijeme izveli loptu, pa je priliku za pobjedu dobio Zadar. Odgovornost je pruzeo Little, ali je promašio tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Amerikanac se iskupio u produžetku u kojem je zabio šest koševa. Dvije minute prije kraja produžetka Zadar je stigao do tri koša prednosti (80-77), a košem Littlea i do +5 (82-77). Kada je Little 25 sekundi prije kraja zabio za 84-77 priči je bio kraj. Na koncu je završilo 84-80.

Zadar su do pete pobjede predvodili Little sa 21 košem i Kwame Donte Vaughn sa 15 koševa. Luka Božić je dodao 13, a Luka Žorić je u svom prvom nastupu za Zadar zabio osam koševa uz tri skoka. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Miha Lapornik sa 18 i Aleksandar Lazić sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 14 pobjeda iz 14 susreta, Cedevita ima devet pobjeda i četiri poraza, dok je Budućnosat treća sa skorom 8-5. Cibona je sedma sa šest pobjeda i osam poraza, dok je Zadar stepenicu niže sa pet pobjeda i devet poraza.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo