OTVORIO DUŠU

MAMIĆ O NAJVEĆEM DINAMOVOM TRANSFERU: ‘Pregovori su počeli na 10, a završili na 25 milijuna. A onda je sve propalo’

Zdravko Mamić dao je veliki intervju za srpski Arenasport u kojemu je govorio o sezoni kojoj je Dinamo prestao biti dominantan u 1. HNL, o reginalnoj ligi, o transferima…

Naslov prvaka bi u nedjelju trebao prijeći u ruke Riječana, prvi put u povijesti, a Dinamo ostaje bez trofeja nakon 11 godina. S tom činjenicom, iako Rijeka još matematički nije osigurala naslov, pomirio se i prvi čovjek Dinama…

‘Učenik je nadmašio učitelja’

“Ne mogu reći da sam sretan, ali nisam nesretan zbog toga. Čak sam ponosan jer smo i mi imali velike zasluge u tome. Moram vam reći da sam im ja pomogao igrački, savjetima i logistikom kad su prije pet godina formalno ispali iz lige. Došlo je vrijeme da je učenik nadmašio učitelja. Ja kao učitelj mogu biti samo ponosan. Oduševljen sam ljudima iz Rijeke. Kek i ostali rade fantastičan posao i zaslužuju ovo. Konkurencija je interes hrvatskog nogometa, to je dobro”, nahvalio je suparnike Mamić ne želeći odgovoriti na pitanje je li mu draže što naslov ide u riječke ruke, a ne, recimo u Hajduk.

“Ako Dinamo nije prvi, svejedno mi je tko je prvi.”

O regionalnoj ligi, Mamić je kazao:

“Još prije 15 godina, bio sam najžešći zagovornik regionalne lige. Da se to dogodilo, sve bi bilo bolje u našim ligama. No, danas takvu ligu ne želi ni UEFA ni neki nacionalni savezi.”

VELIKA ISPOVIJEST ZDRAVKA MAMIĆA: ‘U Hrvatskoj su ljubomorni na mene, viču da sam četnik, Srbin…’

Ipak, draži ga pomisao o obnovljenom suparništvu klubova iz “velike četvorke”

‘Rado bih vidio Dinamo na Marakani’

“Rado bih vidio Dinamo na Marakani. Zar ima većeg komplimenta od pobjede protiv takvog rivala”, kazao je neformalno prvi čovjek Dinama.

Maksimirski klub igra na ružnom i nefunkcionalnom stadionu, koji je u protekla dva desetljeća postao simbolom “zamračivanja” javnog novca. A 2017. godine konkurira za jedan od najružniji stadiona u Europi.

Mamić i tu najavljuje velike ambicije Dinama.

‘Želimo izgraditi svoj stadion’

“Želimo izgraditi svog stadion, samo nam nemojte smetati, pustite nas da radimo. Za stadion od 20.000 mjesta potrošili bismo 30 milijuna eura, sposobni smo napraviti svoj stadion”.

Mamiću se trenutačno sudi zbog izvlačenja 280 milijuna kuna iz Dinama. A evo što je rekao uspješnim transferima iz Dinama, kakvim se ni izbliza ne može pohvaliti ni jedan klub iz regije.

“Od transfera smo zaradili negdje oko 210 ili 219 milijuna eura. Kako smo to zaradili samo od transfera? Tako što popravljamo uvjete rada našoj djeci, imamo dobar rad omladinske škole i dobar imidž Dinama i hrvatske reprezentacije u Europi. Naravno, tu su još pregovaračke vještine mene i mojih suradnika”, kazao je Mamić.

Kako je propao transfer Halilovića i Jedvaja u Tottenham

Ipak, u tim silnim milijunskim transferima dogodio se i poneki propust. Tako je propao veliki posao s Tottenhamom, u koji je Mamić prije toga prodao Luku Modrića.

“Jedan od mojih najvećih promašaja bio je transfer Halilovića i Jedvaja u Tottenham, tad su imali 16 godina. Skupili su 100 milijuna eura od prodaje Balea, htjeli potrošiti svu lovu na nove igrače. Pregovori su krenuli od 10 milijuna, završili na 25. Potpisali smo sve, roditelji su se složili, nije mi se žurilo. No, u međuvremenu je Halilovićev otac promijenio priču pa je transfer propao. Naštetio sam Dinamu, prodali smoih kasnije za dvostruko manju odštetu. Trebao je to biti najveći transfer u povijesti Dinama”, kazao je Mamić.

 

Povratak na Net.hr