ČERVAR NAPUŠTA KLUPU REPREZENTACIJE: / Izbornik potvrdio ono o čemu se počelo sve glasnije nagađati

Image
Foto: AFP

Izbornik je tako govorio i lani nakon Eura u Hrvatskoj, ali je na kraju ostao.

22.1.2019.
15:25
AFP
VOYO logo

Dan nakon poraza od domaćina Svjetskog prvenstva, Njemačke, izbornik LinoČervar je najavio da neće još dugo biti na klupi reprezentacije i tako potvrdio sve glasnija nagađanja o promjenama u stručnom stožeru.

"Rekao sam da ću na čelu reprezentacije biti još kratko. Svi koji imaju nešto protiv mene, ne trebaju se sekirati, neću dugo. Sigurno ću otići narednu godinu. Žrtvovao sam se i radio. Ponekad sam bio protiv struje, ali to je moj život. Nije mi žao. Radio sam 45 godina i prenosio znanje mladima. Nisam savršen. Tvrdoglav sam, trener mora biti tvrdoglav. Opirem se svima, ne bojim se nikoga", rekao je izbornik, čije riječi prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolan poraz

Hrvatski izbornik jako je teško podnio poraz od Nijemaca i odluke danskih sudaca, posebice u samoj završnici utakmice.

"Ono što nas ohrabruje jest da smo dobili brojnu podršku, čak su i domaćini kazali da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od sudaca. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svijetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Njemačkoj, što je vrlo znakovito. Ne mogu nas amateri-suci učiti rukometu, pa sinoć smo primijetili detalj iz šeste minute da je njemački igrač, vodivši loptu, napravio čak sedam koraka i to je smiješno. Postoje barem tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu", kazao je okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's coach Lino Cervar reacts during the IHF Men's World Championship 2019 Group B handball match between Spain and Croatia at the Olympic Hall in Munich on January 17, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Složena situacija

Hrvatska u zadnjem kolu igra s Francuskom i traži bod kako bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

"U složenoj smo situaciji, dijelom i zbog poraza od Brazila. Sve dokazuje da je ovo iznimno teško natjecanje, a nas je poremetila, pored teškog rasporeda, i ozljeda Cindrića. Francuska je prvak svijeta, a mi smo pomalo načeti, tako da danas nema treninga. Trebali bismo osvojiti bod, ali su oni favoriti, pojačani s povratkom Nikole Karabatića koji im mnogo znači, bez obzira što još nije u formi zbog ozljede. Oni imaju širi odabir igrača, za razliku od nas, stvarno su skoro bez mane, a nama ostaje da se borimo i ponovimo partiju kao i protiv Njemačke", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo