LINO SE VRAĆA KUĆI

ČERVAR KONAČNO PRELOMIO: ‘Da, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju!’

Ono o čemu se već danima pisalo, sad je dobilo i potvrdu, Lino Červar vraća se na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije.

ANALIZA NET.HR-a: Evo zašto bi Červar trebao voditi Kauboje na Euru i što će ga dočekati po povratku

Makedonski rukometni savez u nedjelju je objavio kako Červar više nije njihov izbornik. Lino se od Makedonaca, gdje je radio posljednjih sedam godina, kao trener Vardara pa Metalurga i reprezentacije, oprostio emotivnim pismom koje je citirao Makedonski rukometni savez.

VIŠE NEMA NIKAKVIH DVOJBI: Lino Červar ponovno će voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju!

“Hoće li to biti reprezentacija države u kojoj sam rođen, u kojoj imam obitelj, u kojoj sam se izgradio, razvio i afirmirao kao trener i doživio najveće svjetske uspjehe i u koju se kad-tad moram vratiti? Ili da odaberem reprezentaciju jedne male, ponosne zemlje, moje druge domovine Makedonije, koja me jako dobro dočekala, prihvatila kao svoga i dala mi sve? Ipak, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju”, napisao je Červar.

Ostaje li u Metalurgu?

Ostalo je nejasno hoće li Červar i dalje biti trener Metalurga. Financijska ponuda Hrvatskog rukometnog saveza ni izbliza nije “jaka” kao makedonska kombinacija Metalurga i reprezentacije, gdje je Červar zarađivao oko 200.000 eura godišnje, a u Hrvatskoj ga čeka četiri puta manji iznos. Jasno da bi HRS volio da se Červar posveti samo Kaubojima koje u siječnju kod kuće čeka Europsko prvenstvo, natjecanje na kojem Hrvatska još nikad nije donijela zlato.

Červar je vodio hrvatsku reprezentaciju od 2002. do 2010. godine i sa “kaubojima” je osvojio šest medalja.

Ima olimpijsko zlato (2004), bio je svjetski prvak (2003), te još dva puta svjetski doprvak (2005, 2009). Također, ima i dva srebra sa europskih prvenstava, 2008. i 2010. godine.

Povratak na Net.hr