ČERVAR KONAČNO PRELOMIO: / 'Da, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju!'

Image
Image

Ono o čemu se već danima pisalo, sad je dobilo i potvrdu, Lino Červar vraća se na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije.

12.3.2017.
19:50
VOYO logo

ANALIZA NET.HR-a: Evo zašto bi Červar trebao voditi Kauboje na Euru i što će ga dočekati po povratku

Image
ANALIZA NET.HR-a: /

Evo zašto bi Červar trebao voditi Kauboje na Euru i što će ga dočekati po povratku

Makedonski rukometni savez u nedjelju je objavio kako Červar više nije njihov izbornik. Lino se od Makedonaca, gdje je radio posljednjih sedam godina, kao trener Vardara pa Metalurga i reprezentacije, oprostio emotivnim pismom koje je citirao Makedonski rukometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoće li to biti reprezentacija države u kojoj sam rođen, u kojoj imam obitelj, u kojoj sam se izgradio, razvio i afirmirao kao trener i doživio najveće svjetske uspjehe i u koju se kad-tad moram vratiti? Ili da odaberem reprezentaciju jedne male, ponosne zemlje, moje druge domovine Makedonije, koja me jako dobro dočekala, prihvatila kao svoga i dala mi sve? Ipak, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju", napisao je Červar.

Image
Image

Ostaje li u Metalurgu?

Ostalo je nejasno hoće li Červar i dalje biti trener Metalurga. Financijska ponuda Hrvatskog rukometnog saveza ni izbliza nije "jaka" kao makedonska kombinacija Metalurga i reprezentacije, gdje je Červar zarađivao oko 200.000 eura godišnje, a u Hrvatskoj ga čeka četiri puta manji iznos. Jasno da bi HRS volio da se Červar posveti samo Kaubojima koje u siječnju kod kuće čeka Europsko prvenstvo, natjecanje na kojem Hrvatska još nikad nije donijela zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar je vodio hrvatsku reprezentaciju od 2002. do 2010. godine i sa “kaubojima” je osvojio šest medalja.

Ima olimpijsko zlato (2004), bio je svjetski prvak (2003), te još dva puta svjetski doprvak (2005, 2009). Također, ima i dva srebra sa europskih prvenstava, 2008. i 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo