CENTIMETAR DO REKORDA: / Ivan Horvat ostao bez odličja u Beogradu, Šimić uvjerljivo izborila finale visa

Image
3.3.2017.
19:49
VOYO logo

Osječanin Ivan Horvat bio je među trojicom vodećih nakon što je preskočio iz prvog pokušaja preskočio 5,75 metara, ali su čak šestorica motkaša kasnije preskočili 5,80 m. To je pokušao i naš najbolji motkaš, bio vrlo blizu u drugom skoku, ali je ta visina njegovog osobnog i novog hrvatskog rekorda, zasada za njega ostala nedostižna.

'Htio sam skočiti 5,80'

Prošlog vikenda Horvat je na Balkanijadi u Beogradu preskočio 5,76 metara, što mu je osobni rekord. Tjedan dana ranije, također je ostvario svoj najbolji rezultat, 5,72. Horvat je EP-u bio na gornjoj granici svojih najboljih rezultata, što je dobar nastup za 24-godišnjeg skakača s motkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam dobar osjećaj, dobru tehniku, izvukao sam lijepe skokove. Nažalost, neke 'tehnikalije', nisu mi dozvolile danas skok preko 5,80 što će doći drugi puta. Htio sam skočiti 5,80, to mi je bio cilj koji je zamalo došao, ali imam još cijelu ljetnu sezonu tako da se ne brinem," kazao je Horvat.

Zlato za Liseka

Zlato je osvojio 24-godišnji Poljak Piotr Lisek koji je sve visine preskočio iz prvog pokušaja, a zaustavio se na 5,85 metara, baš kao i novi europski doprvak u dvorani Grk Konstadinos Filippidis koji je 5,80 preskočio iz drugog pokušaja. Trijumf Poljaka upotpunio je bivši svjetski prvak na otvorenom Pawel Wojciechowski koji je iz trećeg pokušaja preletio preko 5,85 m, što mu je donijelo brončano odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić sve preskočila iz prvog pokušaja

Ana Šimić je imala odličan nastup u kvalifikacijama skoka u vis. Na zaletište je izlazila triput i iz prvog pokušaja preskočila sve tri visine (181, 186 i 190 cm) te je podijelila prvo mjesto s aktualnom olimpijskom pobjedicom i europskom prvakinjom na otvorenom 37-godišnjom Španjolkom Ruth Beitiom. Kako je samo osam skakačica, od 21 koliko ih se našlo na startnoj listi, preskočilo 190 cm, kvalifikacije su prekinute, iako je norma bila postavljena na 193 cm, te će tih osam nastupiti u subotnjem finalu koje započinje u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je opušteno, nisam imala nikakvog pritiska i dobro sam se osjećala. Nakon Balkanijade, uspjeli smo ovdje napraviti još jedan trening pa je i to možda bila moja prednost u odnosu na ostale djevojke. Finale je sutra i očekujem da ću isto ovako biti opuštena i bez nervoze. Ja sam svoje ciljeve već ispunila. Nadam se da ću se osjećati kao danas. Konkurencija nije prejaka, tako da se možemo nadati svemu" kazala je Ana.

Image
Image

Atletičari, skok motkom - finale:

1. Piotr Lisek (Polj) 5,85 m 2. Konstadinos Filippidis (Grč) 5,85 m 3. Pawel Wojciechowski (Polj) 5,85 m ... 7. IVAN HORVAT (HRV) 5,75 m

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletičarke, skok u vis - kvalifikacije:

1. Ruth Beitia (Špa) 1,90 m 1. ANA ŠIMIĆ (HRV) 1,90 m 3. Morgan Lake (VB) 1,90 m 4. Jossie Graumann (Njem) 1,90 m 4. Julija Levčenko (Ukr) 1,90 m 4. Oksana Okuneva (Ukr) 1,90 m 4. Airine Palšyte (Lit) 1,90 m 8. Michaela Hruba (Češ) 1,90 m ...

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo