CELTIC STIGAO DO POVIJESNOG USPJEHA: / Niti jedan klub na Otoku ne može se pohvaliti nečim sličnim

Image
Foto: Profimedia

Jedan Hrvat bio je na travnjaku, drugi na klupi

25.5.2019.
19:16
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Celtica treću su godinu zaredom osvojili trostruku krunu u Škotskoj zahvaljujući 2-1 (0-0) pobjedi protiv Heartsa u finalu Kupa igranom na Hampden Parku u subotu.

Celtic je još ranije ove sezone osvojio Liga kup i prvenstvo, a junak pobjede za "hat-trick trebleova" bo je 21-godišnji francuski napadač OdsonneEdouard koji je postigao oba pogotka i tako preokrenuo zaostatak od 0-1 u uspjeh od 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hearts poveo

Hearts je poveo golom RyanaEdwardsa u 53. minuti koji je poslao loptu kroz noge vratara Celtica Baina nakon dodavanja petom Clarea. No, samo devet minuta potom Edouard je izborio kazneni udarac kojega je i sam izveo za poravnanje na 1-1, da bi u 82. minuti mladi Francuz pogotkom okrunio protunapad i lijepo dodavanje Lustiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozo Šimunović odigrao je čitavu utakmicu za Celtic dok je FilipBenković ostao na klupi. Celticu je ovo šesta trostruka kruna u klupskoj povijesti, nakon 1967., 1069., 2001., 2017. i 2018. Momčad iz istočnog Glasgowa sada u svojim vitrinama ima 50 naslova prvaka, 39 Kupova i 18 Liga kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo