ČELNICI KLUBOVA I NOGOMETNI SAVEZ BIH ŽELE NASTAVITI SEZONU: / 'Nitko ne može jamčiti kada bi to bilo'

Image
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Na sjednici nisu doneseni definitivni zaključci, ali je većina klubova izrazila potporu nastavku natjecanja kada vlasti daju dopuštenje za početak treniranja

15.4.2020.
19:20
Dejan Rakita/PIXSELL
VOYO logo

Čelništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i većina predstavnika nogometnih klubova u toj zemlji na videokonferenciji održanoj u srijedu zauzeli su se za nastavak prvenstvene sezone te su zatražili financijsku potporu od države, zbog problema nastalih pandemijom koronavirusa.

Image
EPIDEMIJA KORONAVIRUSA U BIH: /

Umrlo 17 osoba, zaražena i liječnica, a RS je uvela izvanredno stanje

Image
EPIDEMIJA KORONAVIRUSA U BIH: /

Umrlo 17 osoba, zaražena i liječnica, a RS je uvela izvanredno stanje

Kako su izvijestili mediji u BiH na sjednici nisu doneseni definitivni zaključci, ali je većina klubova izrazila potporu nastavku natjecanja kada vlasti daju dopuštenje za početak treniranja, a potom i odigravanje utakmica. Klubovi bi pripreme mogli početi kada se ublaže mjere protiv širenja koronavirusa. Kako prenose bosansko-hercegovački mediji, čelnici Nogometnoga saveza BiH su predstavnicim klubova ponudili četiri opcije, sve sa datumima u svibnju, za nastavak nogometnoga prvenstva, a u startu su odmah eliminirane opcije koje su se odnosile na prvu polovinu svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više zamjena i dezinfeksijski tuneli

Kapetani klubova su u nedavnoj anketi koju je provelo Udruženje profesionalnih nogometaša BiH istaknuli da su tri tjedna potrebna za pripreme pred nastavak natjecanja. Na današnjoj sjednici je istaknuto kako je najrealnije da se nogometaši na teren vrate početkom lipnja. Susreti bi se u tome slučaju igrali pred praznim tribinama, uz pridržavanje mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Predloženo je da na svakom stadionu postave dezinfekcijski tuneli te uvede i mogućnost zamjene petorice igrača.

Sljedećeg tjedna bi trebao zasjedati Izvršni odbor NS BiH, dok bi za 14 dana predstavnici Saveza i klubova trebali održati novu videokonferenciju. Savez ništa ne smije raditi bez dogovora s Civilnom zaštitom koja je podijeljena na Federalnu BiH i Republiku Srpsku pa i to klubove i krovnu nogometnu kuću dodatno dovode u nezgodnu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijedlog je da se vidi mogućnost da Krizni stožeri odobre okupljanje makar manjih skupina nogometaša za treninge kako bi se što bolje spremili i da što manje vremena onda koristimo za pripreme kasnije. Bilo je prijedloga da se u Kupu igra samo jedna utakmica kako bi se dobilo još više vremena za ostale dvoboje, ali nikakvih službenih odluka nema", kazao je novinarima nakon sastanka predstavnik mostarskog Veleža Džemil Šoše.

Treba pričekati

Predsjednik Nogometnoga saveza Republike Srpske i banjalučkoga Borca Vico Zeljković pohvalio je komuniciranje između klubova i čelnika NS BiH te izrazio uvjerenje kako će nogometaši istrčati na stadione početkom lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne može jamčiti koji bi datum za nastavak mogao biti. Ostalo je na tome na budemo strpljivi i da u naredna dva, tri tjedna vidimo kako dalje. Zakazan je i taj novi sastanak UEFA-e i nacionalnih saveza pa treba pričekati i njegov epilog", poručio je Zeljković.

Iz Nogometnog saveza BiH najavili su, a takav zahtjev su podržali i predstavnici klubova, da se od entitetskih vlada i Vijeća ministara BiH zatraži financijska potpora zbog problema nastalih s pandemijom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo