ČEKA SE ŽDRIJEB I IZBORNIK: / Novi predsjednik HKS-a kazao tko je njegov favorit

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U utorak će se u Istanbulu održati ždrijeb za Eurobasket 2017. koji je će, kao i posljednji, kad je Hrvatska bila domaćin, igrati u četiri države.

21.11.2016.
13:38
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Ovaj put domaćini će biti Turska, Finska, Izrael i Rumunjska, a Eurobasket će se igrati od 31. kolovoza do 17. rujna 2017. Momčadi su podijeljene u četiri skupine po šest reprezentacija, a završnica će se igrati u Istanbulu.

Hrvatska je uoči ždrijeba smještena u treću jakosnu skupinu i ne može igrati protiv Izraela, Turske i Finske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska zna već dva suparnika

Već su poznate neke odrednice ždrijeba, osim jakosnih skupina. FIBA je dopustila domaćinima da izaberu po jednog suparnika. Tako će Finska igrati protiv Islanda, Izrael protiv Litve, Rumunjska s Mađarskom, a Turska s Finskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na jakosnu skupinu i domaćine, jasno je da će Hrvatska uvodni dio igrati u rumunjskom Cluju, a tamo će igrati protiv domaćina i Mađarske.

Tko će voditi reprezentaciju?

Veći upitnik od ždrijeba je tko će voditi hrvatske košarkaše na Eurobasketu. Aleksandar Petrović bio je izbornik na Olimpijskim igrama, gdje je Hrvatska stigla do četvrtfinala. Aco je izrazio želju da ostane na toj poziciji, ali teško da će dobiti dobiti podršku novoizabranog Stručnog savjeta i Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza čiji je predsjednik u subotu postao Stojko Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Stručnom savjetu su Dino Rađa, Josip Vranković, Toni Kukoč i četvorica trenera iz hrvatske lige. Ako je suditi prema Stojkovim riječima, najveće izglede da preuzme Hrvatsku ima talijanski stručnjak Andrea Trinchieri koji vodi njemački Brose Baskets.

"Stručni savjet će razmotriti kandidate, razgovarati s njima i izabrati najboljeg. Trinchieri je po majci Hrvat i odlično govori hrvatski, tako da ga ne moramo smatrati strancem. Njegova želja postoji, ostaje pitanje financijske prirode", kazao je Vranković za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Petrovićev ostanak izjasnili su se najbolji igrači reprezentacije Dario Šarić i Bojan Bogdanović. Bit će zanimljivo vidjeti koju će odluku donijeti HKS...

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo