CEDEVITA I CIBONA POVELI: / Prvaci srušili Zadar, Splićani potopljeni na Gripama

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Kod Cibone četvorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa

8.5.2019.
21:00
PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cedevite i Cibone poveli su sa 2-0 u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske. Cedevita je u KC Dražen Petrović pobijedila Zadar sa 96-57, dok je Cibona na Gripama slavila protiv Splita sa 88-66.

Cedevita i Cibona u seriji na tri pobjede vode sa po 2-0 i prvu meč loptu imat će 11. svibnja. Cibona pred svojim navijačima, dok Cedevita gostuje na Višnjiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je već nakon prve četvrtine imala 14 koševa prednosti i već tada je bilo jasno kako će gosti teško do pozitivnog rezultata. Na poluvremenu je bilo +22, na koncu treće dionice +30, a na koncu velikih +39.

Krušlin najbolji

Aktualnog hrvatskog prvaka do pobjede su predvodili Filip Krušlin s 23 koša, Ivan Ramljak sa 15, Elgin Rashad Cook sa 13, te Edo Murić sa 11 koševa. Kod Zadra nitko nije ubacio više od 10 koševa, najefikasniji su bili Domagoj Vuković i Luka Božić sa po devet koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Split je do poluvremena bio ravnopravan Ciboni, no u trećoj dionici raspala se igra domaćina. "Vukovi" su treću četvrtinu dobili sa čak 25 razlike (31-6) i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Split je u zadnjem periodu tek malo ublažio težak poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Cibone četvorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, Ivan Novačić je zabio 13 koševa, Josip Bilinovac 12, Filip Bundović 11, a Marko Ljubičić 10 koševa. Kod Splita najefikasniji su bili Tomislav Gabrić sa 19, Mateo Kedžo sa 11 i Bruno Rebić sa 10 koševa.

REZULTATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split - Cibona 66-88 (Cibona u seriji na tri pobjede vodi 2-0)

Cedevita - Zadar 96-57 (Cedevita u seriji na tri pobjede vodi 2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo