ČAČIĆ: / 'Teško je pobjeđivati bez gledatelja, a sram me na kakvom stadionu igramo'

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić
Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon pobjeda protiv Kosova i Finske na pragu najuspješnijeg starta u kvalifikacijama, onima za Svjetsko prvenstvo 2018.

11.10.2016.
20:35
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

ČAČIĆ KAO NITKO PRIJE? Osporavani izbornik na pragu je rekorda s hrvatskom reprezentacijom

Image
ČAČIĆ KAO NITKO PRIJE? /

Osporavani izbornik na pragu je rekorda s hrvatskom reprezentacijom

"Osjeća se slatki umor nakon uspješnog putovanja, kad se ide na takva dva gostovanja, uz nedaće koje su nas pratile, zadesile bitne igrače, uspjeli smo ostvariti ono što smo željeli. Ti su nam bodovi bili nužni da bismo zadržali željenu situaciju, a to je prvo mjesto u skupini", kazao je Ante Čačić koji nije mogao računati na Luku Modrića, Ivana Rakitića, Marka Pjacu, Dejana Lovrena te Vedrana Ćorluke u posljednjoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjeli ste Hrvatsku koja dolazi

No, Hrvatska je pokazala da ima alternative standarnim igračima prve postave.

"I prije Španjolske sam rekao da ćemo vidjeti Hrvatsku koja dolazi, to je velika dobit, uz šest bodova. Hrvatska je imala gard koji je trebala imati u ulozi favorita."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić, Kovačić, Matej Mitrović, tko vas je najviše iznenadio?

"Ne volim isticati pojedince, najvažnije je naše zajedništvo, ali veliko je osvježenje dobra igra Kovačića, koji se bori za veću minutažu u Realu. Siguran sam da će u perspektivi biti jedan od naših najboljih igrača. Veseli me i Kramarićev ulazak u igru u prvoj utakmici protiv Kosova. Mitrović se dobro snašao kad je iznanada dobio priliku, Vrsaljko odličan, iako nema baš minute u Atleticu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić, Vrsaljko, Kovačić, njihova manja minutaža u klubovima nije se vidjela? Izbornik je, iako je zbog toga bio često kritiziran, dočekao napadača Juventusa.

Mandžukić nikad nije bio upitan

"Mandžo je zabio, to je jako važno i za reprezentaciju i za njega. Svaku utakmicu, svaki trening radio je maksimalno. On i kad ne zabija, puno pridonosi igri. Po meni, on nikad nije bio upitan. Kramarić dolazi u prilike, ima dobar dribling, surađuje, ima dobru završnicu.", kazao je Čačaić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvom rasporedu napadača, manje je mjesta za Nikolu Kalinića, napadača Fiorentine.

"Kalinić? Kad igramo u ovom rasporedu, onda nema mjesta za svu trojicu. No, otkako sam ja izbornik, svaki put je opravdao povjerenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra s dva napadača, donosila je Hrvatskoj pozitivan rezultat?

"Nije bitno koliko nominalno imate napadača, već s koliko igrača ulazite u završnicu. Hrvatska zaista igra ofanzivno, puno smo šutirali na gol, zabili puno golova. Protiv Turske to nije bio slučaj, kad smo u dvije utakmice sedam puta pogodili okvir vrata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badelj i Brozović nisu bili u ritmu

"Ideje na kojima inzistiram se naziru. Ima razloga zašto smo bili sporiji s Fincima, neki igrači nisu bili u pravom ritmu, poput Badelja i Brozovića. Finska je bila u formaciji 4-5-1, čvrsti u duelima, a franucski sudac im je i dozvoljavao grube nasrtaje. Ipak, Hrvatska je imala potpunu kontrolu, treba znati dobiti utakmicu."

Hrvatska je vodeća sa sedam bodova, a Island uporno prati u skupini. Protiv momčadi koja je bila hit Eura, Čačićeva momčad igra 12. studenog, pred praznim maksimirskim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz huk s tribina pali bi Turci

"Island ima kontinuitet, prepoznatljivost, dobro razrađene prekide, kompaktni su. No, Hrvatska nema pravo na uzmak", kazao je Čačić, istaknuvši:

"Užasno je teško pobjeđivati bez gledatelja, da smo protiv Turske imali huk s tribina, rezultat bi bio znatno drugačiji. Žao mi je što nećemo imati podršku koji ovi igrači zaslužuju. Posramljen sam zbog stadiona, bili smo u Skadru gdje je novi stadion, svi grade, osim nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teško je staviti nekome ciferšlus na usta'

U Skadru je bilo neprimjerenih povika, Hrvatsku čeka nova kazna.

"Već se sad ježim na pomisao da mi nam moglo biti uskraćeno domaćinstvo, zbog šačice neodgovornih, isfrustriranih ljudi. Teško nekome možete staviti ciferšlus na usta, na prevenciji moramo svi raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U21 se propustila plasirati na EP, u kadru nisu bili Rog i Jedvaj.

"Zahtjevna skupina, a najvići problem vođenja te momčadi je što veliki broj igrača sudjeluje u seniorskoj vrsti. Boriti se do posljednje utakmice za plasman na Euro je dobar rezultat. U21 ima u svakoj utakmicu novu postavu, morao sam vratiti Roga jer smo ostali bez Modrića i Rakitića. Ipak je najbitnija A-reprezentacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo