KAKO JE GLASOVAO

ČAČIĆ DAO GLAS VATRENOM: Hrvatski izbornik odabrao najbolje nogometaše svijeta

Prošle godine mnogi su ostali zatečeni činjenicom da hrvatski izbornik Ante Čačić prilikom izbora za Zlatnu loptu nije svoj glas dao Ivanu Rakitiću, koji se našao na popisu nominiranih.

Izborniku nitko nije osporio pravo da svoj glas udijeli nogometašima za koje misli da su bili najbolji, ali ovi izbori godinama donose kontroverze.

NOGOMET JE DOBIO THE BEST: Zvonimir Boban predstavio projekt na kojem je radio posljednjih tjedana

Razlog tomu je što dosta glasova ode ‘omiljenim igračima’, pa je prošle godine tako Joachim Low glasovao isključivo za nogometaše koje on vodi u reprezentaciji Njemačke, što je dosta neprofesionalno.

modrić

Nitko prema tome nije branio Čaiću da glasa za Rakitića, ali je on ipak odlučio glasove dati onima koji su prema njemu bili najbolji. Isto je napravio i tadašnji kapetan Darijo Srna.

Ove godine je Čačić je, javlja Goal, odlučio dati svoj glas u Fifinom izboru za nogometaša godine Luki Modriću. Na prvo mjesto izbornik je stavio Cristiana Ronalda, Lionela Mesija na drugo dok je Modrić na trećem mjestu.

Ime najboljeg u 2016. bit će objavljeno na ceremoniji  u Zürichu  9. siječnja 2017., a najveći kandidat za osvajanje je Cristiano Ronaldo.

 

Povratak na Net.hr