ČAČIĆ ANALIZIRAO POPIS ZA EURO: / 'Ovo su razlozi zbog kojih sam zvao Strinića, Ćorića, Ćaletu-Cara...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačaić prokomentirao je HNTV popis od 27 igrača koji konkuriraju za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Francuskoj.

17.5.2016.
21:43
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

"Zvao sam najspremnije kao što sam i najavio. Pozvani su najbolji i uvjeren sam da su ovi igrači zaslužili biti na popisu. Sretan sam što su svi zdravi, osim Leškovića. Nije bilo teško složiti popis. Bile su to slatke brige. Igrači igraju po cijeloj Europi i imaju značajne uloge u svojim klubovima", rekao je Čačić pa se bacio u analizu popisa po pozicijama, a najviše je pažnje posvećeno iznenađenjima.

Livaković četvrti vratar

"Livaković je četvrti vratar. U posljednje tri godine brani na dobrom nivou u klubu i mladoj reprezentaciji i ovo mu je nagrada", kazao je izbornik. U obrani je iznenađenje poziv IvanuStriniću. Na posljednjem okupljanju u ožujku Čačič nije zvao niti jednog lijevog beka, no sada se situacija promijenila s obzirom da DejanLovren više nije u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada sam rekao da oni koji nisu pozvani nisu otpisani. Vida sada konkurira za stopera pa na toj poziciji ima manje igrača. Klasični je ljevak i igrao je dobro na Euru u Poljskoj. Ne smije se zanemariti niti to da igra za viceprvaka Italije", prokomentirao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedvaj, Ćaleta-Car? To je iznenađenje za one koji ih nisu pratili. Ćaleta-Car igra u prvaku Austrije i standardan je. To se ne može ne primijetiti", kaže izbornik pa se prebacio u vezni red, gdje su svoje mjesto pronašli Ante Ćorić i Marko Rog.

Vezni red najkvalitetniji

"U veznom redu smo kvalitetni. Imamo kvalitetne i klasne igrače. Luka, Raketa, Brozović, Badelj, Kovačić... Rog i Ćorić su igrama u klub i mladoj reprezentaciji pokazali da se može na njih računati. Oni će su budućnost. Ćorić igra u kontinuitet dobro i iza sebe ima nastupe u Europskoj ligi i Ligi prvaka", dodao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče napda jasno je da Mandžukić i Kalinić imaju prednost, ali tu su nakon nekog vremena Kramarić i Čop.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

"Veseli me i što su Čop i Kramarić bili jedni od najbitnijih čimbenika u borbi svojih klubova za ostanak u ligi. Također, Halilović je jedan od igrača koji dolaze. Prepoznala ga je Barca, a u Sportignu je imamo dobru minutažu u jakoj ligi i zato je ovdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj priprema

Ponovio je Čačić kako Eduardo nije bio realna opcija iako je bio odličan u Šahtaru. Kada su u pitanju pripreme napomenuo je da je važno da se igrači odmore i osvježe.

"Puno su igrali i treba ih dovesti u optimalno stanje. Prioritet je da se igrači homogeniziraju i da dođemo do ideje kako igrati. Tome će poslužiti i prijateljske utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je izbornik rekao kako je krajnji rok za prijaviti konačan popis 31. svibnja te da reprezentacija ima sve preduvjete da napravi dobar rezultat.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo