CELJANI OPTUŽUJU

BURNO NAKON ZAGREBOVE POBJEDE: ‘Ovo je sramota, ovakvo suđenje u životu nisam vidio’

Rukometaši PPD Zagreba su sinoć napravili svoj dio posla za plasman u osminu finala Lige prvaka, pobijedili su Celje  s potrebnih dva razlike (23:21) i sad im treba još pobjeda Vardara u nedjelju protiv Kristianstada. No, nakon utakmice palo puno teških riječi između sportskih suparnika.

Celjani su bili nezadovoljni suđenjem bjeloruskog para Guško – Repkin i to nisu skrivali.

SILVIO IVANDIJA NAPRAVIO KRUCIJALAN POTEZ: Puno živaca bilo je potrebno za pratiti susret Zagreba i Celja

“Bit ću gospodin pa ću čestitati domaćinu na pobjedi. Mi smo igrali rukomet. Ponavljam, mi smo igrali rukomet. I tu ću se zaustaviti”, kazao je trener Celjana Branko Tamše za Večernji list. 

‘Tamše, provociraš od prve minute’

Trener PPD Zagreba Silvijo Ivandija mu je odgovorio:

“Kolegu Tamšea bih samo pitao gdje je njegova momčad bila 45 minuta kada smo vodili osam razlike. Tko je onda bio kriv? Uostalom, kako je Celje uspjelo pobijediti jake momčadi Löwen i Kielce na svom parketu? Zar to nije bilo čudno? Tamše, provociraš od prve minute, nisi korektan.”

Od igrača Celja, najjasniji je bio Luka Žvižej. 

“Ovakvu sudačku krađu nisam u životu vidio, a igram rukomet jako, jako dugo. Suci nam nisu dali da se vratimo do kraja. Jako smo oštećeni, a domaćin je dobio baš s onom razlikom koja mu je trebala. Ma, sramota. Ovo nije dobra reklama za rukomet”, ‘ispalio’ je Žvižej.

‘Izgubili smo skoro kao Hrvatska na SP-u’

Celjani su od prve minute burno reagirali za sudačke odluke, neki su se čak željeli i fizički obračunati, poput Poteka. Celjski navijači s tribina Arene skandirali su “cigani, cigani”, a čak su i slovenski novinari na presici provocirali njihovog sunarodnjaka u dresu Zagreba Davida Miklavčića.  

“Zašto mislite da je velik broj sudačkih odluka bio na štetu Celja? Pa ja sam na terenu sigurno vidio bolje od vas”, odgovorio im je Miklavčić.

Gosti su gubili osam razlike, došli na -1, ali su “zagrebaši” izdržali njihov nalet i na kraju pobijedili s dovoljnom razlikom. Prva utakmica u Celju je završila pobjedom domaćina 30:28, zato je Zagrebu, zbog većeg broja golova u gostima, sad bilo dovoljno i 23:21

“Umalo smo i mi izgubili kao Hrvatska na SP-u. Vodili smo osam razlike i dozvolili suparnicima seriju od 7:0. Srećom, vratili smo se na vrijeme”, komentirao je Ivandija.

Povratak na Net.hr