BURIĆ OSTAO BEZ PETORICE ZA DINAMO: / Trener Hajduka dao veliki kompliment žestokim rivalima: 'To bi bilo vau'

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je nakon 14 odigranih kola prva momčad na tablici i na dobrom je putu da obrani naslov prvaka

21.11.2019.
13:50
PIXSELL
VOYO logo

U petak u 18 sati počet će najveći derbi hrvatskog nogometa, sraz Dinama i Hajduka, na stadionu Maksimir u Zagrebu. Modri u taj dvoboj ulaze kao prvoplasirana momčad na tablici s 34 boda, a Splićani su drugi s četiri boda manje i utakmicom više. Susret je najavio trener Bijelih Damir Burić koji za utakmicu protiv Dinama ima velikih problema s ozljedama, neće moći računati na pet nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loši uvjeti su utjecali

"Juranović sigurno ne ide na put, zatim nema Posavca, Bradarića, Jaira, Bulosa. To su oni igrači koji ne putuju s nama", rekao je na konferenciji za medije.

Na pitanje jesu li loši uvjeti razlog ozljeda Burić je odgovorio: "Mijenjanje podloge ima ulogu u tome. Pokušavamo neke igrače izvaditi i maknuti, da odrade samo djelomične treninge, ali ne uspiješ to uvijek. To će biti naš problem, ali moramo ga riješiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz te ozljede, Hajduku će problem predstavljati da u ekipi ima osam igrača s dva žuta kartona i ako dobiju još jedan propustit će sljedeću utakmicu.

'Dinamo ima fenomenalne klase'

"Želim rješavati probleme. Imamo to što imamo i sa svojim radom smo došli do ove situacije. Uoči prve utakmice s Dinamom je nedostajao Posavec, Caktaš...I pored toga smo uspjeli pobijediti jak i kvalitetan Dinamo. Ponekad mentalitet pobijedi kvalitetu, vjerujem da će moja momčad to pokazati. Mi odgajamo igrače da bude fair-play. Protiv Lokomotive imamo kontru, mi izbacimo loptu gdje nam klupa Lokomotive čestita. Protiv Osijeka je bilo slično, Nejašmić je izbacio loptu u aut, a sudac je Jairu pokazao žuti karton. To su neke stvari koje bi nas trebale nagraditi, a ne kazniti. Prije svake utakmice kažem da želim fair-play, da se prije svega naši igrači tako ponašaju", rekao je Burić o toj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je nakon 14 odigranih kola prva momčad na tablici i na dobrom je putu da obrani naslov prvaka. Uz nastupe u Hrvatskoj, Dinamo je ove sezone oduševio i u Ligi prvaka gdje nakon četiri kola ima pet bodova i bori se za prezimljavanje. Burić je svjestan da je pred njegovom ekipom težak protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo ima jako širok kadar. Mogu dosta varirati, igrati različite sustave. Imaju igrače fenomenalne klase. Olmo i Petković svojim igrama pokazuju kvalitetu. Dinamo je momčad koja igra Ligu prvaka", prenosi njegovu izjavu Dalmatinski portal.

Idu po pobjedu

No, bez obzira na sve, Burić je istaknuo da Hajduk u derbiju uvijek ide na pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda je uvijek pobjeda protiv velikog rivala. S druge strane kada pogledamo s kojim momčadima igra Dinamo u Ligi prvaka, onda kažeš neriješeno bi bilo vau. To je veliki i dobar protivnik. Straha nemamo, dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što će biti na kraju", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo