SELIGMANU PAD ODNIO PRILIKU ZA ODLIČJE: / 'Vježbao sam katastrofalno'

Image
Foto: Davor Kibel/PIXSELL

Hrvatski gimnasitčar Robert Seligman zauzeo je u nedjelju šesto mjesto u finalu konja s hvataljkama na Europskom gimnatičkom prvenstvu koje se održava u Bernu.

29.5.2016.
12:50
Davor Kibel/PIXSELL
VOYO logo

Prvo mjesto i zlatna medalja pripali su srebrnom s EP-a prošle godine Harutjunu Merdinjanu iz Armenije koji je sakupio 15.366 bodova. Drugi je Rus David Beljavskij koji je dobio 15.233 bodova, a treći je Švicarac Christian Baumann sa 14.900 bodva.

Šesto europsko finale za Seligmana

Seligman je za svoju vježbu dobio 14.233 bodova, nakon što je imao jedan pad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječaninu je ovo šesto europsko finale na konju s hvataljkama, disciplini u kojoj je 2008. u Lauseanni osvojio broncu, a osim ove medalje ima tri četvrta mjesta na natjecanjima najboljih gimnastičara Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vježbao sam katastrofalno. Mogu reći samo jedan razlog za to - od osam finalista, samo tri su odvježbala", rekao je Seligman koji je pao u današnjem finalu, a osim njega pala su još četiri vježbača.

'Cilj mi je svjetska medalja'

"Čak je i jedan neprikosnoveni Louis Smith kojeg nisam nikada vidio da je pao, ovdje je četvrti s padom. Jutarnje natjecanje je potpuna pogreška organizatora u Švicarskoj koji od početka ovog natjecanja imaju strašne probleme, kao da smo u nekoj nerazvijenoj istočnoj zemlji. Opet, nije ni to moje opravdanje, trebao sam stisnuti zube, napraviti svoju vježbu kao što su odvježbala prva trojica koji su inače višebojci pa njima to jutro nije nikakav problem. Ništa, idemo dalje, potrudio sam se, bio sam među osam najboljih, cilj je do kraja karijere još osvojiti svjetsku medalju, ovo više nije bitno", dodao je Osječanin koji je za start 6,3 dobio ocjenu 14,233.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propuštena velika šansa

"Nismo zadovoljni s rezultatom niti s nastupom. Robert inače ima problema s jutarnjim natjecanjima, no vjerovali smo da može izvesti svoju vježbu s obzirom da ima puno kredita, ima puno odvježbanih vježbi iza sebe ove sezone, ali očito još uvijek nije sazrio da u velikim finalima može s tom svojom najjačom vježbom izdržati do kraja. Ovdje je finale bilo presedan, nisam vidio ništa slično, isplivali su na kraju oni za koje sam najavljivao da nemaju šanse. A svi favoriti su popadali, osim Merdinjana koji je izveo vrlo loše i dobio 15,366, ocjenu koja je Robertu i s najslabijom vježbom dohvatljiva. Ništa, ostaje žal, propuštena je velika šansa", komentirao je Seligmanov trener Tomislav Mađarević.

Hrvatska gimnastika ima pet europskih odličja

Hrvatska na europskim prvenstvima do sada ima zlato Marija Možnika na preči, srebrna odličja Možnika na preči i Filipa Udea na konju s hvataljkama, te bronce Seligmana i legendarnog Ivana Čakleca još iz Pariza 1957. godine na konju s hvataljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati finala konja s hvataljkama:

1. Harutyun Merdinyan (Arm) 15.366

2. David Beljavskij (Rus) 15.223

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Christian Baumann (Švi) 14.900

4. Louis Smith (VBr) 14.733

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Nikola Kuksenkov (Rus) 14.566

6. ROBERT SELIGMAN (HRV) 14.233

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Saša Bertoncelj (Slo) 14.200

8. Cyril Tommasone (Fra) 14.066

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo