ČUDESNI DRIBLER

BROJKE NE LAŽU: Halilović pri vrhu Primere, bolji i od Ronalda!

Alen Halilović napravio je potez karijere kad se odlučio otići na posudbu iz Barcelone u Gijon. U prvoj momčadi europskog i španjolskog prvaka dobivao bi mrvice od minutaže, dok je u momčadi Sportinga hrvatski reprezentativac postao standardan u prvih 11, a njegova dodavanja i golovi nerijetko odlučuju utakmice.

Tome u prilog govore i brojke, nakon devet kola Halilović je postao četvrti dribler Primere, izračunao je Goal.  U 40 pokušaja, Alen je bio uspješan u više od 50 posto, 22 je puta prošao suparnike. Bolja su, po broju driblinga, tek trojica. Na prvom mjestu je Lionel Messi s 39 uspješnih driblinga iz 52 pokušaja, slijede Neymar s 33 driblinga (81 pokušaj) i Nolito s 25 (od 61).

Modrić 15 uspješnih driblinga, Rakitić tek tri

Halilović je čak bolji od Cristiana Ronalda koji ima 15 driblinga iz 35 pokušaja. Luka Modrić također ima 15 uspješnih driblinga (od 26). Pri začelju ljestvice je Ivan Rakitić koji ima tek tri driblinga iz samo 11 pokušaja.

Halilović je u Sportingu odigrao osam utakmica, zabio jedan gol i imao tri asistencije. Njegova momčad je na 17. mjestu, s devet bodova, tri više od momčadi iz zone ispadanja.

Povratak na Net.hr