OI

ŠTO SE DOGAĐA?

BRITANCI I AMERIKANCI TEŠKO OPTUŽILI RUSE: ‘Pokrenuli su zlonamjerne napade na Japan, žele sabotirati Olimpijske igre’

Rusi su im uvratili na te optužbe

Rusija je u utorak odlučno odbacila američke i britanske tvrdnje da je njena obavještajna služba pokrenula seriju zlonamjernih cyber napada na Japan koji imaju za cilj, između ostalog, sabotiranje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Velika Britanija je u ponedjeljak objavila da ruska vojna obavještajna služba (GRU) pokušava zlonamjernim cyber-napadima poremetiti odvijanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine u Tokiju.

Stigao odgovor

Britanski dužnosnici su rekl da je jedinica 74455 ruske vojne obavještajne agencije GRU provela operacije “cyber izviđanja” protiv organizatora igara, dobavljača logistike i sponzora.

Ruska novinska agencija RIA je objavila, pozivajući se na službeni izvor u ruskom velepolsanstvu u Washingtonu, sabotiranje da  Moskva odlučno odbacuje optužbe.

“Poptuno je očigledno da puštanje takvih informacija nema ništa zajedničko sa stvarnosti  i da im je cilj jačanje anti-ruskog raspoloženja u SAD-u i lova na špijune”, izavio je neimenovani izvor u ruskom veleposlanstvu u Moskvi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr