BRBIĆ VEĆ IMA SPREMNU ZAMJENU ZA OREŠČANINA? / Dođe li do smjene, na klupu se vraća dobro poznato lice

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic

Velika drama odvija se u Splitu posljednjih dana

2.7.2019.
9:30
PIXSELL, Miranda Cikotic
VOYO logo

Siniša Oreščanin jasno je stao na stranu KrešimiraGojuna i to bi moglo označiti njegov kraj u Hajduku.

Gojun je prije nekoliko dana dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru optužio sportskog direktora Sašu Bjelanoviću, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik “pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL”. Kako su u obrazloženju njegova otkaza otkaza pojasnili Nadzorni odbor je obavio sve potrebne izvide i razgovore s akterima te je utvrdio da nije bilo nikakvih nepravilnosti koje su navedene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oreščanina je ova smjena posebno pogodila jer je riječ o bliskom suradniku bivšeg šefa omladinskog pogona. Tim povodom oglasio se priopćenjem.

Spreman otići

"Naše su zadaće trebale biti rano prepoznavanje talentirane i darovite djece, rad i briga o njima u svim segmentima, doselekcija, stvaranje konkurentne igre, ulaganje u konkurentnu struku, planiranja svih selekcija, skautinga, prijelaznog roka i svih drugih bitnih sastavnica za ostvarenje ciljeva, ne samo u rezultatskom smislu.Veliki dio navedenog je i ostvaren pod operativnim vodstvom g. Krešimira Gojuna, koji je kreirao takav sustav. Uvjet za postizanje svega navedenog je i kontinuitet u radu te razumijevanje svih dionika ovog mukotrpnog procesa uz neizostavno poštivanje Kodeksa i Statuta Kluba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je odredio biti dominantno razvojni Klub. Za to ima neosporan potencijal i na tom je putu bio zadnje tri godine. Mi želimo nastaviti graditi takav sustav jer s njim vjerujemo u uspjeh Hajduka!

Stoga je naša moralna odgovornost izraziti podršku gospodinu Gojunu, potvrditi njegovu stručnost i profesionalnost te izraziti podršku u dokazivanju istine, posebno u načinu dokazivanja iste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Split: Hajduk i Lokomotiva u 20. kolu HT Prve lige 10.02.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Trener Hajduka Sinisa Orescanin Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon gotovo tri godine rada u Hajduku i nakon svih izazova i prepreka na koje smo nailazili i na njih odgovarali uvijek štiteći Klub, njegove vrijednosti i ono što Klub predstavlja među navijačima, u potpunosti vjerujemo gospodinu Gojunu te kolegama iz Akademije, koji su nas odmah izvijestili o nečasnim radnjama, a koje je gospodin Gojun naveo u izvješću u mail-u.

Vraća se Brbićev miljenik

Ukoliko se nadležni ne slažu s našom nogometnom filozofijom i načinom rada i poštivanja etičkih vrijednosti molimo da nam to kažu i da nam se zahvale na suradnji", naveo je Oreščanin među ostalim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga stigla je informacija da je vodstvo Hajduka njegovu poruku primilo na znanje te da i dalje ima njihovu podršku. No, to nije zaustavilo glasine o mogućoj smjeni Oreščanina. Već se šuška s imenima trenera koji bi ga mogao zamijenit. Kao prvi kandidat glasi Damir Burić.

Image
Image

10.04.2016., Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 30. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961. Damir Buric, trener Hajduka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

On je već vodio Bijele 2015-2016. Na klupu ga je instalirao Marin Brbić, ali ga je smijenio njegov nasljednik Ivan Kos. Brbić je opet na čelu kluba i vjerojatno će posegnuti za njim dođe li do smjene Oreščanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burić je u veljači dobio otkaz na klupi Fürtha.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo