BRAVO MAJSTORE, ZASLUŽIO SI: / Goran Ivanišević postaje prvi Hrvat u Kući slavnih

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Uz legendarnog Hrvata u srpnju će u Kuću slavnih ući Španjolka Conchita Martínez

28.1.2020.
8:32
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević bit će prvi Hrvat u teniskoj Kući slavnih, službeno je potvrđeno.

Uz 48-godišnjeg Ivaniševića na ceremoniji 18. srpnja u Kuću slavnih će ući i španjolska tenisačica Conchita Martínez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a moj teniski put će završiti u Newportu. Imam pet mjeseci za uvježbati govor. Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogao poželjeti bolju partnericu za uvrštenje od Conchite Martinez. Ona je sjajna osoba i velika tenisačica. Čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo različitih puteva koje sam birao, ali na kraju se isplatilo. Ne mogu to dovoljno puta izreći, ali doista sam ponosan na ono što sam postigao i napravio u tenisu", rekao je Goran Ivanišević na konferenciji za medije u Melbourne Parku, mjestu održavanja Australian Opena i zahvalio teniskim zaljubljenicima i svim glasačima koju su mu dali svoj glas za ulazak u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u generaciji 2020.

Najviše glasova navijača

GORAN IVANIŠEVIĆ NAPRAVIO VELIK KORAK KA KUĆI SLAVNIH: Navijači rekli svoje, sad je red na komisiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GORAN IVANIŠEVIĆ NAPRAVIO VELIK KORAK KA KUĆI SLAVNIH: /

Navijači rekli svoje, sad je red na komisiji

Podsjetimo, Ivanišević je prošle godine nakon pet tjedana glasovanja u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, sakupio najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih, što mu je donijelo dodatna tri postotna boda u izboru.

Od četiri nominirana kandidata, Ivanišević završio je na prvom mjestu, wimbledonska pobjednica Španjolka Conchita Martínez završila je na drugom mjestu, švedski tenisač Jonas Bjorkman završio je na trećem mjestu, dok je četvrti Španjolac Sergi Brugera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primanje na posebnoj svečanosti

Kao osvajač prvog mjesta u “Fan Voteu”, Ivanišević će dobiti tri postotna bonusa na njegove rezultate od Službene skupine za glasovanje koju čine novinari, povjesničari i Kuća slavnih. Martinez će dobiti dva, a Bjorkman jedan jedan postotni bod.

Ivanišević će ući u Kuću slavnih 18. srpnja ove godine, na posebnoj svečanosti tijekom završnog vikenda teniskog turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u International Tennis Hall of Fame primljeno 257 teniskih velikana iz 26 zemalja svijeta, uključujući legende poput Andrea Agassija, MartineNavratilove, Chris Evert, JohnaMcEnroea, BjornaBorga, Martine Hingis

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo